Medi AmbientNotícies

Tortugues babau

Dues tortugues babau ja han sortit completament de l’ou a les instal·lacions de l’Oceanogràfic de València, on estan sent custodiats deu ous en total dels més de 80 localitzats a principis de juny a la platja de les Palmeres de Sueca.

Aquest dimarts es va informar que tres ous dels deu que eren a la incubadora de les instal·lacions ja havien començat a eclosionar i finalment dues de les tortugues marines han sortit completament. Des que comença el procés fins al final, poden passar fins a 72 hores, segons han informat fonts del recinte, que van explicar que, per motius biològics, els veterinaris responsables van decidir mantenir-los en condicions d’aïllament durant unes hores per afavorir l’esdeveniment.

Així mateix, van afegir que es tracta d’una “gran notícia” per a tot l’equip de la Fundació Oceanogràfic atès que dirigeixen els seus esforços a la recuperació, protecció i conservació de la vida marina. En el cas de la tortuga babau està amenaçada per diverses causes d’origen humà pel que assegurar la supervivència del major nombre d’elles és “essencial”.

Aquests ous són part dels que es van localitzar a principis de juliol a la platja dels Palmeres de Sueca (València), on una tortuga babaua va dipositar més de 80 ous. Al voltant de 70 van ser traslladats a la platja de La Punta i 17 a l’Oceanogràfic perquè poguessin ser protegits durant el procés de maduració.

En el cas dels custodiats a La Punta, el president i director de projectes de Xaloc, l’organització que protegeix durant les 24 hores als ous al ‘Campament Tortuga’, Carles Gago, ha assenyalat que la previsió d’eclosió s’espera per d’aquí a deu dies a partir de dimarts passat, segons les experiències d’anys anteriors com 2014 i 2015. Així, s’estima el naixement cap al dos o tres de setembre, previsiblement a la tarda-nit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment