NotíciesOci i Cultura

Becas UniversitariasEl programa de beques universitàries de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport consta de 6 modalitats: les beques de la Generalitat, les beques de no-abandonament, les beques salari, les beques d’excel·lència acadèmica, les beques complementàries del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD) i les beques Erasmus.
En termes pressupostaris, el programa complet de beques compta amb 21.450.000 euros, quasi un 27 per cent més de fons que l’exercici anterior. D’aquests més de 21 milions d’euros, el TSJCV ha paralitzat temporalment 3.150.000 euros corresponents a les beques de la Generalitat i a les de no-abandonament, dotades amb 3 milions i 150.000 euros respectivament. Aquest fet, segons l’institució, ha estat provocat per un recurs interposat per la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.
Educació, mitjançant l’Advocacia de la Generalitat, interposarà la pròxima setmana un recurs a les suspensions de mesures cautelars dictaminades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana respecte a l’assignació d’aquestes beques.
Característiques de les beques que s’han paralitzat:
Les beques d’estudis universitaris de la Generalitat rebaixen a 5 la nota mínima i es flexibilitza el criteri de renda que passa a ser d’un 12 per cent, més ampli que el del Ministeri d’Educació. Subsidiàriament, s’incorpora l’exempció de taxes per a segona matrícula, és a dir, si del pressupost assignat sobren fons, aquests es destinaran a finançar la segona matrícula.
Les beques de no-abandonament tenen com a objectiu compensar l’augment de les taxes a partir de la tercera matrícula i successives, i contribuir així a que l’alumnat tinga garantit finalitzar els seus estudis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment