Comunitat ValencianaNotícies

incendio xabia
El director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències, José María Ángel, ha confirmat fa unes hores que darrere del foc de Benitatxell (Alacant) “es troba la mà de l’home”.
Ángel s’ha reunit a primera hora d’aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per analitzar la situació dels incendis a Moixent (València) i Poble Nou de Benitatxell  i concretar les accions que es duran a terme abans de desplaçar-se a la zona afectada.
Així mateix, el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, s’ha desplaçat fins al lloc de comandament avançat i ha informat que s’han mobilitzat 222 efectius de la UME i 65 vehicles, entre 12 autobombes i 4 dides, així com 4 amfibis, 1 helicòpter i tranmisiones.
L’incendi declarat ahir diumenge al terme municipal de Benitatxell, que es va estendre al de Xàbia, va obligar a desallotjar més de 300 persones dels seus habitatges, que han passat la nit a l’Institut d’Educació Secundària Antoni Llidó i el Col·legi Santa Maria Magdalena d’aquesta última localitat, segons informa el 112 GVA al seu compte de Twitter.
Aquest dilluns al matí encara romanen a l’IES 258 persones desallotjades de les seves cases i 72 ciutadans més al citat col·legi.
Els mitjans aeris s’han incorporat a les tasques d’extinció durant aquest matí, els primers d’ells un helicòpter de coordinació més altres quatre helicòpters i cinc avions, després d’una dura nit de treball per a tots els efectius terrestres.
Així mateix, han sortit de la seva base per incorporar-se a les tasques d’extinció dos unitats de la Unitat Militar d’Emergències (UME), amb 40 militars. La UME es va sumar ja a última hora de diumenge als treballs, amb 43 militars i 22 vehicles.
Durant la nit les tasques d’extinció s’han vist complicades per altes temperatures, vents de 40 quilòmetres per hora i una humitat del 20 per cent, segons la mateixa font. Per a aquesta jornada les condicions meteorològiques seran similars a les d’ahir tot i que s’espera que disminueixi la intensitat del vent. Doncs, tant la província de València com el sud d’Alacant estan avui en alerta taronja per calor amb temperatures que poden arribar a 42ºC en punts com Ontinyent, els 41ºC Oriola, o els 40ºC Requena o Alcoi, segons Aemet.
D’altra banda, Creu Roja també ha mobilitzat els seus recursos a Benidorm amb un equip de set persones, 20 llits i un vehicle de desplaçament. A l’alberg de Dénia ha disposat de 199 voluntaris, llits, vehicles adaptats i sanitaris, segons informa l’ONG en aquesta xarxa social.
L’incendi, declarat al mirador Cims del Sol, va obligar inicialment a mobilitzar dos mitjans aeris i a bombers del Consorci. A mitja vesprada, s’havien retirat i als aeris, encara que van tornar a reincorporarse altres sis per una possible reproducció. A última hora afectava Xàbia al Parc Natural de la Granadella.
incendi 2

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment