img_8540-r

El futbol també és cosa de xiques i amb este objectiu treballa el Club de Futbol Les Alfàbegues des que l’equip començara a caminar ara fa un any. I la feina ben feta ja està donant resultat: l’any passat eren 14 xiquetes i aquest curs ja han començat 40. “La pujada de xiquetes que volen jugar a futbol es deu al fet que no hem parat de moure’ns però la feina encara no ha acabat, ja que encara hi ha moltes mares i pares que pensen que les xiques no poden jugar per por que es facen mal”, explica Amparo Garañana, presidenta del club.

Als Jocs Olímpics de Río 2016 celebrades este mateix estiu hem vist com el futbol reunia a milers de persones a l’estadi de Maracaná donant-li visibilitat a la vessant femenina d’aquest esport fins al moment reservat només per a homes, “este estiu hem pogut veure que les dones a Rio han donat fins i tot més espectacle que els equips masculins, anem a tope i a per totes”, afirma Amparo.

img_8546-r“És més difícil que les dones puguem viure del futbol, esta és la realitat, però amb la il·lusió també podem arribar a molts llocs i el principal és que elles tinguen il·lusió i s’ho passen bé, com en qualsevol esport sinó t’agrada en dos dies t’ho deixes”, afirma la presidenta.

El club de futbol Les Alfàbegues de Bétera ja té tres equips en què juguen xiquetes de totes les edats. Les més grans de la Sub 16 entrenen tres dies a la setmana ja que per edat poden fer més exercici, les més xicotetes entrenen dos dies i totes competeixen els diumenges a partir de les 11 del matí.

Els beneficis físics són innombrables ja que es mou des del primer dit del peu fins al cap i la resistència augmenta moltíssim. A més és un esport d’equip pel que es fomenta el respecte entre companyes i cap a l’entrenador,”no admetem insults, ni discursions i per això fem reunions amb els pares de manera assídua ja que són ells els que han de donar exemple amb el seu comportament i actitud tant a casa com al camp”.

Però en aquest equip no només es juga a futbol, també es fan excursions els caps de setmana, esports d’aventura i nombroses activitats en què s’impliquen tant les alumnes com les seues famílies. El preu són 20 euros al mes i 15 euros per a famílies nombroses i monoparentals, a més “cada família s’estudia per separat en cas que no puguen pagar la quota per intentar ajudar-los, per a això comptem amb el suport de l’Ajuntament de Bétera i dels nostres patrocinadors “, explica Arantxa Martin.

Falta d’espai

img_8550-rEl club lluita per trobar xiques que vullguen jugar a futbol i també per fer-se un lloc en el Poliesportiu Municipal de Bétera que afirmen “estar completament saturat. Bétera ha crescut moltíssim i el poli s’ha quedat xicotet per a tots els esports, no només per al futbol”.

Un dilluns qualsevol d’entrenament al camp principal està dividit en quatre parts i a elles els correspon un quart de camp tot i que en la categoria que juguen les xiques de la Sub 16 és futbol 11 “pel que mai poden entrenar tàctica en el camp sencer i arriben a la lliga asustades”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment