EditorialNotícies

EDITORIAL 

Estos dies Riba-roja de Túria pregunta als seus veïns en quins barris, instal·lacions o urbanitzacions volen que l’ajuntament de la localitat es gaste els 160.000 euros d’una partida reservada per a inversions. Una nova forma de participació que en pobles com Bétera no tenim i que els veïns troben a faltar.

I és que oposició i veïns del nostre poble esperaven que el govern de Cristina Alemany posara en marxa una fórmula similar per a la configuració del Pressupost General de 2016, el primer realitzat per la coalició Compromís, PSOE i Asamblea Ciudadana. Amb l’eixida del PP i l’arribada de la coalició progressista a l’Ajuntament de Bétera teniem l’esperança que s’utilitzarien formules de participació noves però de moment, res de res. Sembla que enguany no experimentarem el gust de decidir on i com es gasten els nostres diners.

tu-decides-tu-barrio

Tenim enveja de Riba-roja 

És per això que la veïna localitat de Riba-roja de Túria estos dies dóna certa enveja. Amb el lema ‘Tu decideixes el teu barri’, la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament recollirà les propostes i projectes que tots els veïns i veïnes vullguen que el seu Ajuntament execute dins dels pressupostos municipals.

Del 24 de setembre al 2 d’octubre, els majors de 16 anys empadronats al municipi podran decidir, de forma telemàtica i presencial, en què volen que el consistori es gaste els diners públics.

Durant aquests dies, els veïns podran votar de manera telemàtica a través del web municipal i en l’App Riba-roja Informació o de manera presencial en una urna fixa que serà instal·lada en el Registre General de l’Ajuntament oa través de l’urna mòbil que recorrerà diferents punts del municipi.

D’aquesta maner als veïns amb els seus vots podran votar en què s’inverteixen 160.000 euros d’una partida destianda als 4 barris i 8 urbanitzacions en què s’ha dividit el poble per dur a terme el projecte de pressupostos participatius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment