Comunitat Valenciana

12190791wEFE. El projecte “Va Cabanyal”, impulsat per l’Ajuntament de València per a un període de cinc anys, ha aconseguit 15 milions d’euros de fons europeus que es destinaran a partir de 2017 a invertir en regeneració urbanística, econòmica i social al barri marítim del Cabanyal.

A este muntant, el màxim que s’atorga l’organisme europeu a este tipus de projectes, se li sumen altres 15 milions que posarà el consistori per a “dignificar” un barri “degradat” durant molts anys, segons han confirmat en una roda de premsa conjunta l’alcalde, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Jordi Peris.

Ribó ha ressaltat que la resolució favorable al projecte valencià del Ministeri d’Hisenda, publicada hui al BOE, és una “bona notícia” que dóna “un pas definitiu per a la rehabilitació al barri, la seua dinamització econòmica, la regeneració urbanística i la protecció de les famílies”.

Tots dos han coincidit en ressaltar que “Va Cabanyal” és un projecte per a la regeneració “integral” dels barris de Cabanyal, Canyamelar i Cap de França, en el qual ha primat la participació ciutadana perquè l’estratègia s’ha dissenyat de manera “col·lectiva i debatuda” al costat de veïns, associacions i entitats.

La creació d’una oficina de suport i orientació per a famílies en vulnerabilitat (1,4 milions), la rehabilitació de l’antic escorxador i de la Casa dels Bous ( 2 milions), iniciatives diverses per a la repoblació comercial (1 milió) i rehabilitació de habitatges seran les primeres accions a desenvolupar d’aquest pla.

Estes iniciatives es contemplen en les onze línies estratègica del pla: igualtat i eliminació de la bretxa social (1,9 milions), mobilitat urbana sostenible (8,6), eficiència energètica (2), patrimoni cultural (1,7), rehabilitació mediambiental (5,8), regeneració urbana (3), accés a habitatge (400.000 euros), revitalització cultural (1,6), ocupabilitat i integració sociolaboral (60.000), reactivació comercial (345.000) i suport integral a famílies (2, 8).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment