NotíciesOci i Cultura

palau-disputacioLa Diputació de València ha obert les seues portes dos caps de setmana consecutius perquè un total d’11.226 visitants pogueren conèixer els Palaus de la Batlia i els Scala, dos edificis construïts entre els segles XV i XVII que conformen la seu principal de la corporació i que amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca.

A més, dos de les dependències que més han impressionat els visitants són el Saló de Reines, les parets del qual alberguen els retrats pictòrics dels diferents presidents de la Diputació, i el Saló de Plens, símbol de l’activitat institucional de la Diputació de València.

La institució provincial s’ha sumat així al programa Palaus Transparents, impulsat per la Generalitat Valenciana, i a l’oferta d’activitats que aquest cap de setmana han omplit els carrers de València amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. El principal objectiu d’aquestes jornades és acostar les administracions públiques a la ciutadania i donar a conéixer els edificis que formen part del patrimoni històric valencià.

Els Palaus de la Batlia i els Scala, situats en la plaça Manises, són visitats cada setmana per centenars de ciutadans que participen en diferents programes culturals dels ajuntaments valencians i de la mateixa Diputació. No obstant açò, les jornades dels dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre han permès a turistes i veïns passejar per les diferents sales que alberga la Corporació sense cita prèvia i en horari de matí i vesprada ininterromput.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha valorat l’èxit d’aquesta iniciativa entre els ciutadans. «És important que les nostres institucions d’autogovern es coneguen i que els ciutadans les vegen com a llocs accessibles, sobretot si estan situades en edificis que constitueixen part del patrimoni valencià i tenen un valor històric tan important».  

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment