NotíciesOci i Cultura

palau-disputacioLa Diputació de València ha obert les seues portes dos caps de setmana consecutius perquè un total d’11.226 visitants pogueren conèixer els Palaus de la Batlia i els Scala, dos edificis construïts entre els segles XV i XVII que conformen la seu principal de la corporació i que amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca.

A més, dos de les dependències que més han impressionat els visitants són el Saló de Reines, les parets del qual alberguen els retrats pictòrics dels diferents presidents de la Diputació, i el Saló de Plens, símbol de l’activitat institucional de la Diputació de València.

La institució provincial s’ha sumat així al programa Palaus Transparents, impulsat per la Generalitat Valenciana, i a l’oferta d’activitats que aquest cap de setmana han omplit els carrers de València amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. El principal objectiu d’aquestes jornades és acostar les administracions públiques a la ciutadania i donar a conéixer els edificis que formen part del patrimoni històric valencià.

Els Palaus de la Batlia i els Scala, situats en la plaça Manises, són visitats cada setmana per centenars de ciutadans que participen en diferents programes culturals dels ajuntaments valencians i de la mateixa Diputació. No obstant açò, les jornades dels dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre han permès a turistes i veïns passejar per les diferents sales que alberga la Corporació sense cita prèvia i en horari de matí i vesprada ininterromput.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha valorat l’èxit d’aquesta iniciativa entre els ciutadans. «És important que les nostres institucions d’autogovern es coneguen i que els ciutadans les vegen com a llocs accessibles, sobretot si estan situades en edificis que constitueixen part del patrimoni valencià i tenen un valor històric tan important».  

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment