Notícies

equipo-hospital-betera-2“El nostre objectiu és que el poble de Bétera es senta orgullós de tindre la institució psiquiàtrica més antiga d’Europa. Encara queda alguna cosa d’aquell hospital que ha sigut un referent i que apareix en qualsevol tractat mundial sobre psiquiatria. Volem renovar-nos, dignificar l’usuari, ampliar les places del centre i obrir-nos a Bétera i als seus veïns i veïnes”.

Estes són les paraules del nou equip de treball de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera que des de fa un any treballa per revertir la imatge del centre encapçalats pel director del centre, Manel Tobed, i el director d’infermeria, Toni Pla. La finalitat d’este quip de professionals és crear un nou model assistencial reconvertint-ho en una unitat de mitja estada integrada, a més d’obrir les portes del centre i trencar l’estigma del malalt mental treballant en la rehabilitació de l’usuari i en la prevenció.

hospital-betera-2A hores d’ara l’hospital només té una residència activa amb 32 pacients i l’objectiu és que una comissió avalue expedients mèdics per poder acceptar nous residents, d’esta manera a curt termini es podrien incorporar 8 nous usuaris i després obrir el segon centre amb capacitat per a 40 nous residents.

“Alguns dels pacients porten ací més de 20 anys, la seua vida està a la residència i els treballadors del centre són com la seua segona família, la seua rehabilitació és més complicada. Una altra cosa són els residents de mitja estada, amb ells s’ha de treballar amb noves teràpies que els ajuden a millorar, a rehabilitar-se per poder tornar a casa”, explica Manel Tobed.

Obert al poble de Bétera

L’Hospital Psiquiàtric de Bétera celebrarà el 21 i 22 d’octubre les III Jornades de Salut Mental amb les que volen representar el inici d’una nova etapa amb l’objectiu de trencar l’estigma que envolta la malaltia mental i reobrir debat sobre el nou model de atenció a la Salut Mental que compte amb tots els agents implicats.

img_7374La participació del municipi de Bétera, les seues associacions i els seus veïns serà fonamental en estes jornades. Per això entre les activitats programades trobem dos exposicions, en la primera es podran vore imatges de Bétera cedides per l’ajuntament i que s’inaugurarà en el mateix centre; la segona, s’inaugurarà a l’Antic Ajuntament, i en ella podrem veure fotografies, imatges i estampes de Bétera pintades pels propis residents de l’hospital.

El primer dia de les jornades tindrà una vessant més científica i la segona, dissabte 22, serà una jornada de portes obertes i de convivència entre el moviment associatiu, famílies, usuaris dels serveis de salut mental, professionals, associacions i veïns del municipi de Bétera.

Al llarg del dia se celebraran nombroses activitats com: el taller de Jazz i pintura, la màster Class de Zumba, una Ruta Verda per l’Hospital per conèixer els seus arbres i les seues plantes, una demostració de You Can (teràpia assistida amb animals), l’exhibició del Consorci Provincial de bombers i una actuació musical i danses a càrrec de la Colla de Dolçainers Xe Què burra! i l’Associació Cultural l’Aljama.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment