Oci i Cultura

maxresdefault

Demà dijous 20 d’octubre a les 19.00 hores en el saló de plens del Castell de Bétera, es projectarà “El Terrer, un poble emmudit” un documental sobre els afusellaments de paterna produït i realitzat per l’Ateneu Republicà de Paterna.

El documental narra els esdeveniments ocorreguts entre 1939 i 1956, el franquisme va afusellar més de 2000 republicans a Paterna. Van ser anys de terror, de silenci, d’arbitrarietats, d’eliminació planificada i sistemàtica de qualsevol vestigi progressista.

El documental retrata l’esforç col·lectiu del poble de Paterna per recuperar la memòria i la dignitat de què van morir per defendre la democràcia. Mostrat a través del punt de vista d’aquells protagonistes que es van veure silenciats i aquelles veus condemnades a l’oblit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment