Notícies

hospital-psiquiatrico-betera-foto_abulaila-1L’Hospital Psiquiàtric de Bétera, en el marc del Dia Mundial de Salut Mental, celebrarà el proper cap de setmana les III Jornades de Portes Obertes, amb activitats per a tots els col·lectius i, com a novetat, una jornada científica que reunirà totes les associacions de salut mental de la província, segons ha informat la Diputació.

Amb el lema ‘Sóc com tu, tot i que encara no ho sàpigues “, en estes jornades es mostrarà el que serà l’Hospital de Bétera i el futur de la salut mental a la província,”un dels principals objectius de la nova Diputació per trencar l’estigma que envolta el món de la Psiquiatria”, ha destacat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Un dels primers anuncis que va realitzar l’àrea responsable de la gestió de l’Hospital va ser la seua intenció d’integrar el centre a la Xarxa Sanitària Pública. D’altra banda, en col·laboració amb l’Ajuntament de Bétera, la corporació està treballant en un nou model d’atenció a la salut mental per crear la Unitat de Mitja Estada, que permetrà als usuaris rebre tractaments de rehabilitació sense necessitat de l’internament definitiu.

Estos canvis seran exposats i explicats en la jornada científica del divendres 21 d’octubre, dirigida a les associacions i al personal que treballa en l’àrea de la psiquiatria.

Premis

També divendres, la diputada Mercedes Berenguer lliurarà els premis ‘Per la defensa de la Salut Mental’, en reconeixement als treballs i la trajectòria de les associacions i les persones que dediquen la seva vida a aquest àmbit.

Jornada de portes obertes

D’altra banda, el dissabte l’Hospital de Bétera obrirà les portes per rebre els usuaris dels serveis de salut mental, familiars, associacions, veïns i tota persona interessada en conèixer els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis.

Per a això, s’han organitzat tallers de jazz i pintura, una màster class de zumba, la Ruta Verda de l’Hospital per conèixer els seus arbres i les seues plantes, una mostra de curts i documentals realitzats per associacions, una exhibició del Consorci Provincial de Bombers, un demostració de You Can, música, dansa i el cantacançons de Dani Miquel, a més de posar a disposició dels visitants diversos estands informatius i mostres dels treballs de les associacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment