Notícies

img_0057-rL’Hospital Psiquiàtric de Bétera ha inaugurat este mateix matí les III Jornades de Salut Mental que acullen aquest divendres les jornades científiques i demà dissabte la jornada de portes obertes. A primera hora del matí la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer i l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, inauguraven al hall del centre una exposició fotogràfica que recorre la història de les festes de Bétera i que ha sigut cedida pel mateix ajuntament .

Després a la sala d’actes el director de l’hospital, Manel Tobed, ha donat la benvinguda als més de cent professionals del sector que assisteixen a les jornades “ens interessa que debatiu sobre els temes candents, sobre el futur de la salut mental i sobretot que ens doneu idees als que momentàniament tenim l’obligació de gestionar aquest centre”.

Manuel Tobed també ha ressaltat la necessitat d’obrir el centre al poble de Bétera “els nostres usuaris van a l’EPA, la piscina muncipal, al poliesportiu i també van a posar en marxa un programa de ràdio. S’integren perfectament en l’entorn social on viuen i conviuen. Paguem l’IBI i ells són ciutadans de Bétera”.

img_0034-rPer la seua banda Cristina Alemany ha ressaltat la necessitat de treballar contra els prejudicis cap a les persones que pateixen malalties mentals “en molts casos per ignorància i en altres per qüestions ideològiques, però el que està clar és que cal trencar esta aura negativa i pejorativa cap al malalt mental” i ha recalcat que el centre té tot el suport del poble de Bétera “per superar esta visió de les malalties mentals i els qui les pateixen”.

“Fa un any quan vaig arribar ací em va donar la terrible sensació que era un lloc d’aparcament on els pacients esperaven a morir i els professionals a jubilar-se”, ha explicat la diputada de Benestar Social. Mercedes Berenguer ha insistit que el centro “vol donar resposta a totes aquelles persones que estan a casa seua i als que li falta una atenció que hauria de ser molt més profunda, més viva, durant el temps que calga per tornar a incorporar-se a al seu treball i a la vida normal”.

El cap d’infermers del centre, Toni Pla, ha defensat la integració del centre en la Sanitat Pública i ha assegurat que durant estos dies l’objectiu és “obrir finestres, enderrocar murs i que córrega l’aire perquè no tenim res a amagar sinó molt que oferir a la societat en el camp de la salut mental”.

img_0054-r

El programa de ràdio “Locos per València” de la Cadena Ser i la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana han sigut distingits per la seua constribución i defensa de la salut mental i la diversitat.

img_0063-r
img_0078-r

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment