Comunitat Valenciana
12254037w

Foto: EFE

EFE. El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’abstenció acordada pel Comitè Federal del PSOE per a la investidura de Mariano Rajoy “ni és una decisió ideològica, ni ètica ni moral, és una decisió instrumental”.

A preguntes dels periodistes, Puig ha negat que siga “un viratge històric” del PSOE i ha defensat que es tracta “d’un desbloqueig instrumental” davant la disjuntiva d’unes terceres eleccions, que no volia la majoria dels espanyols, i ha assegurat que el Comitè Federal no va reflectir una ruptura interna sinó “divergències”.

Sobre la possibilitat que es trenque la disciplina de vot com plantegen les federacions catalana i balear, ha assegurat que en el si del PSPV s’han expressat opinions diferents però “una vegada s’arriba a un òrgan col·legiat i es pren una decisió, s’ha d’acatar, és el raonable “perquè” compromet” a tots.

Puig ha afirmat que en el Comitè Federal “no es va veure un trencament sinó diferents maneres de veure una situació política” i es va prendre el camí de “desbloquejar instrumentalment la situació perquè hi haja govern i funcione la legislatura” i ha assegurat que “és una mala notícia per a Rajoy governar en minoria”.

“Crec que el PSOE ha fet un exercici de responsabilitat i el pes de la responsabilitat, de vegades, té conseqüències a curt termini però estic convençut que a mitjà i llarg termini tots els ciutadans entendran el que significa posar per davant l’interès general”, ha agregat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment