Notícies
iii-jornadas-salud-mental-en-psiquiatrico-de-betera-foto_abulaila-3

Foto: Diputació de València

Les III Jornades de Portes Obertes de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera han reunit aquest cap de setmana a diversos centenars de visitants que han recorregut els més de 500.000 metres quadrats del complex, inaugurat l’any 1974, interessats a conèixer el nou rumb de la salut mental, tal i com informa la Diputació de València.

Amb una capacitat de 1.200 llits, recuperar el funcionament de l’Hospital i dignificar l’atenció rebuda pels pacients és un dels eixos prioritaris de la nova Diputació. Des de l’Àrea de Benestar Social, la diputada Mercedes Berenguer ha insistit en “l’objectiu que els pacients reben tractaments basats en la rehabilitació i la superació, adaptats a ells pels professionals, com succeeix en qualsevol altre hospital i amb altres patologies”.

La institució provincial porta més d’un any treballant amb la Conselleria de Sanitat per a integrar el Psiquiàtric en la xarxa sanitària pública, una gestió que s’uneix a les trobades amb els treballadors i els familiars dels pacients “per a crear un model que s’adapte a les necessitats de les persones i els usuaris”, segons Mercedes Berenguer.

Les jornades van arrancar el divendres, amb diverses ponències científiques amb professionals i experts en l’àmbit de la salut mental i el lliurament dels premis ‘Per la defensa de la Salut Mental’ a la Federació d’Associacions de Salut Mental i al programa ‘Locoos por Valencia’ de la Cadena Ser, en reconeixement als seus projectes i esforços per dignificar el món de la Salut Mental.

Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València

Així mateix, el dissabte es van organitzar diverses activitats per als usuaris dels Serveis de Salut Mental, familiars, associacions, veïns i un públic general interessat a conèixer els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis.

Tallers de jazz i pintura, una master class de zumba, la Ruta Verda de l’Hospital per a conèixer els seus arbres i les seues plantes, una mostra de curts i documentals realitzats per associacions, una exhibició del Consorci Provincial de bombers, una demostració de You Can, música, dansa i el cantacançons de Dani Miquel, van ser algunes de les més destacades, a més de posar a la disposició dels visitants diversos stands informatius i mostres dels treballs de les associacions.

L’Ajuntament de Bétera també ha participat en les jornades sobre Salut Mental amb l’exposició de fotografia i imatges del municipi elaborades pels pacients de l’Hospital i que acull la casa consistorial, i la cessió de l’exposició sobre ‘L’evolució de les Festa dels Alfàbegues’, que pot visitar-se aquests dies en el propi Psiquiàtric.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment