FallesFestes de BéteraNotícies

ffmm-betera-1Queda poc més d’un dia perquè Lluna Alejo i Julia Garrido siguin exaltades com a noves Falleres Majors de Bétera, un acte protocol·lari però emocionant que és un dels més importants del calendari faller de Bétera. Abans que arribe este dia hem volgut passar una tarda amb elles per conèixer-les millor i compartir rialles, sensacions i nervis.

Lluna Alejo i Villora és una dolça xiqueta de 11 anys, un porquet tímida i vergonyosa encara que molt alegre, que dissabte veurà el seu somni complit: convertir-se en Fallera Major Infantil de Bétera. Cursa sisè de primària i és fallera “des d’abans de néixer” ens explica orgullosa.

Té claríssim que el càrrec que ocuparà és molt important per a la comunitat fallera de Bétera i per això se sent una veritable privilegiada a més de tenir una responsabilitat molt gran com a representant dels xiqueta de Bétera. Si li preguntes pel seu acte favorit et diu que “espera ansiosa l’Ofrena Floral a la Mare de Deu dels Desamparats de Bétera ja que serà un moment especial i emocionant”.

ffmm-betera-3De la seua indumentària només ens avança que dissabte que ve portarà un vestit del segle XIX però el color “és secret de sumari”, ens diu il·lusionada. El seu principal desig per aquest any és gaudir al màxim de cada moment i cada experiència sense perdre res.

Tot el món coneix a Julia Garrido i Montagut, la fotògrafa nerviosa, extravertida que sempre porta un somriure a la cara. Esta jove estudiant d’Imatge i So té 20 anys i és una ferma defensora de que la festa i la cultura de les falles siguen reconegudes Patrimoni Cultural Immaterial per l’UNESCO.

Per a d’ ella el del dissabte és un dels actes més esperats, i encara que contra més s’apropa la data més augmenten els nervis, té moltes ganes de possar-se l’indumentaria, que també será del segle XIX, i viure un acte tan emotiu com és l’exaltació.

ffmm-betera-6Pensa que les Falles necessiten el reconeiximent de l’UNESCO essencialment per a que fallers, valencians i tot el món “tinga clar que a València tenim una festa molt gran i al seu voltant gira un gran mecanisme i un motor socio-econòmic”.  A més a més quan li preguntem sobre com fomentaría més la candidatura afirma que “tenint una Junta Local Fallera que és la millor forma de recolçar-la i mostrar que Bétera també vol que les falles obtinguen aquest títol”.

Lluna i Julia, Julia i Lluna formen un tàndem únic, un equip divertit, espontani i plen d’energia que es prepara per viure una de les vesprades més emocionants de la seues vides. I quan acabe l’Exaltació comencen dotze mesos plens d’actes, trobades, reunions i festes que pensen viure al màxim al costat dels membres de la Junta Local Fallera de Bétera que tenen cura d’elles sempre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment