Comunitat Valenciana

relojes_cambio_de_hora

La matinada de dissabte (diumenge 30 d’octubre) haurem de canviar l’hora i podrem dormir una hora més. Els rellotges es retarden una hora, de manera que a les 3.00 tornaran a ser les 2.00. El canvi horari obeeix a una directiva europea que afecta tots els estats membres de la Unió i té com a objectiu aprofitar millor les hores de llum solar i, gràcies a això, consumir menys electricitat en il·luminació.

Les Corts Valencianes aposten per mantindre l’horari d’estiu

12265472wNo obstant això cada vegada hi ha més detractors del canvi d’hora. Ahir, sense anar més lluny, el Parlament Valencià se suma a la proposta de mantenir l’horari d’estiu perquè tindria beneficis econòmics i socials per a la Comunitat, i demanen al Govern que adopte les decisions necessàries per obrir un debat social i que prengui les mesures corresponents sobre el fus horari.

Així es recull en la declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris, en la qual el Parlament valencià assumeix el text de la declaració del Parlament de Balears, que preveu “els beneficis de gaudir de més claredat quan s’acaben les obligacions diàries”.

Entre elles, assenyala la possibilitat de dur a terme activitats a l’aire lliure, juntament amb un augment de vendes per al petit i mitjà comerç, l’estalvi energètic i la desestacionalització turística. “És innegable que al territori valencià, mantenir el fus horari d’estiu tindria beneficis socials i econòmics: la nostra ubicació geogràfica ho demana per aprofitar més les hores de sol a les tardes durant els dies d’hivern”, indica la declaració.

Per això, Les Corts insten el Govern a que adopte les decisions necessàries per obrir un debat social i al fet que prengui les mesures corresponents sobre el fus horari tenint en compte els criteris econòmics i socials exposats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment