Notícies

trincheras-betera-1Els municipis del Puig, Nàquera, Montcada, Rafelbunyol, Bétera, Paterna, Sant Antoni de Banagéber, L’Eliana, la Pobla de Vallbona, Llíria, Vilamarxant, València i Riba-roja, han aprovat per unanimitat els Estatuts que regiran l’Associació de municipis de La Immediata, després de la tercera assemblea celebrada al Castell de Riba-roja i han acordat buscar finançament per posar en valor els vestigis de la Guerra Civil, segons han informat en un comunicat.

L’Associació és un ens de participació dels Ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, per tal de promoure accions, mesures i programes d’actuació que persegueixen l’estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols, així com la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de La Immediata.

Per això, l’Associació desenvoluparà diverses activitats com la difusió del coneixement del seu valor històric entre els seus veïns, es fomentarà com a recurs didàctic dins el marc de l’anomenada ‘Cultura de la Pau’ i es realitzaran campanyes, jornades i activitats de sensibilització en matèria de recuperació de la memòria històrica. Paral·lelament, es promourà la recerca d’inversions econòmiques per a la gestió, conservació i millora de la Immediata.

trincheras-betera-5L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat l ‘ “experiència” de crear una Associació d’estes característiques com “exemplar i única” i ha manifestat la necessitat de contemplar “la línia defensiva com un tot, catalogar i buscar línies de finançament per a seua recuperació i conservació”.

A l’inici de la jornada s’ha inaugurat l’exposició de fotografia ‘Línia de Defensa Immediata’ del fotògraf José Aleixandre, que mostra una selecció d’imatges sobre les restes oblidats i abandonats d’aquesta línia defensiva.

Després de l’assemblea celebrada, els municipis hauran de passar per ple els estatuts per a la seua aprovació i a principis d’any se signarà l’acta fundacional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment