img_0833-rDissabte passat el món faller va viure l’acte més protocol·lari i emocionant de quants se celebraran en este exercici: l’Exaltació de les Falleres Majors de Bétera. Julia Garrido i Lluna Alejo van ser les úniques protagonistes d’una tarda que començava al Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera amb la signatura al Llibre d’Honor del municipi.

Després la comitiva es desplaçava a Casa Nebot on varen rebre a les juntes locals d’altres localitats convidades així com als representants de les cinc comissions de la localitat, a les autoritats i a una representació de les Obreres i Majorals de 2017.

img_0766-rPassades les set de la vesprada l’ auditori s’omplia de fallers, veïns i familiars de Julia i Lluna que van voler compartir amb elles este moment tan important. A l’acte també van estar presents les recentment nomenades Falleres Majors de València Raquel Alario i Clara Parejo que van assistir juntes com a màximes representants de les falles.

L’escenari preparat per la Junta Local Fallera es va anar omplint poc a poc amb les màximes representants de les Falleres Majors de les comisones de Bétera: Gran Via de l’Est, la Gran Via del Sud, Carraixet, la Barraca i l’Albereda.

Durant més de dos hores hi va haver rialles, paraules boniques i llàgrimes, moltes llàgrimes. Andrea Alejo, germana de Lluna, va voler ser la mantenidora de la seua germana i li va dedicar unes boniques paraules entre llàgrimes en què va destacar la passió del seu iaio per les falles, l’amor dels seus pares sorgit en la seua comissió i el orgull de la seua família per vore a la menuda de la casa complint el seu somni.

Josep Alemany va ser el mantenidor de Julia Garrido, un faller de solera i amic de la família que ha vist l’ha vist créixer, “ara entres a formar part de la història del teu poble que tantes vegades has demostrat voler amb tota l’ànima”. Josep va parlar també del paper de la dona a les falles i de molts altres aspectes que fan que “esta festa siga única i mereixedora de ser nomenada Patrimoni Cultural Inmaterial de la UNESCO”.

img_0733-rEncara que nervioses les noves Falleres Majors de Bétera van realitzar dos bons discursos plens de contingut i emoció. Lluna Alejo va destacar que serà “la representant no només dels fallers sinó de tots els nens del municipi. Una fallera de Tots i per a tots” i es va posar a plorar quan va parlar de la seua iaia Conchi “que sempre em vist de valenciana, sempre renegant-se les dos, sempre s’amaga en les fotos i sempre està en un segon pla”.

Julia Garrido li va dedicar unes boniques paraules a la seua Fallera Major Infantil “Lluna prepara’t per que ací hui comença el nostre somni” i va voler donar les gràcies a Amparo Ferrera “l’encarrega que jo hui estiga ací”, a la seua comissió “estic orgullosa de pertànyer a la falla El Carraixet” i com no, a la seua família.

 ffmm-betera-1 ff-mm-betera-4 ffmm-betera-3 ffmm-betera-2 ff-mm-betera-6 img_0693-r img_0703-r img_0692-r img_0709-r img_0710-r img_0727-r img_0733-r img_0751-r img_0768-r img_0771-r img_0776-r img_0785-r img_0796-r img_0829-r img_0839-r img_0849-r img_0858-r img_0867-r img_0871-r img_0876-r img_0884-r img_0898-r img_0905-r img_0924-r img_0931-r img_0833-r img_0766-r

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment