L’Hospital Psiquiàtric de Bétera s’ha convertit en un dels majors reptes que la diputada Mercedes Berenguer s’ha proposat des que dirigeix l’Àrea de Benestar Social. “Des del primer dia vam tenir clar que volíem canviar el concepte que la gent té de Bétera i els seus pacients, perquè la salut mental és una patologia com unes altres i els seus malalts mereixen les mateixes atencions”, ha repetit Berenguer.

SONY DSC

La diputada provincial ha rebut als familiars dels malalts del Psiquiàtric, que ja han aconseguit constituir-se com a associació per a, a través d’ella, impulsar les millores que els pacients necessiten. “Millorar la seua situació en el centre és millorar la seua qualitat de vida, tant la dels malalts com la dels seus familiars, que pateixen igualment estant al seu costat”, ha assegurat la diputada, qui a més ha recordat que la Diputació i la Conselleria tindran en compte tots els suggeriments i aportacions de l’Associació.

Les reunions amb els familiars dels malalts es van iniciar amb l’objectiu que professionals, tècnics i gestors de l’administració treballaren conjuntament amb els afectats en la reconversió de l’Hospital de Bétera “per a acostar-los l’entitat i que tingueren una participació activa en el disseny del que volem que siga el futur de la salut mental en la província”.

En aquest sentit, una de les novetats que la Diputació de València pretén desenvolupar en el Psiquiàtric de Bétera, que actualment compta amb un pavelló en ús amb 36 pacients, consisteix a incorporar als serveis aspectes de promoció i prevenció de la Salut Mental i garantir una atenció adequada tant a les persones amb trastorns mentals com a les seues famílies.

hospital-betera-2Mercedes Berenguer ha recordat als membres de l’Associació de Familiars de Malalts que la Corporació segueix treballant per a implantar la nova Unitat de Mitja Estada en el Psiquiàtric, una de les demandes més importants i que permetrà als pacients rebre una atenció més enfocada a la rehabilitació i la inclusió social, i no limitada, com succeeix ara, a l’internament en el qual conviuen pacients autònoms amb dependents.

D’altra banda, a més de recuperar la gratuïtat del servei, doncs les famílies ja no abonen el copago que va fixar l’anterior equip de govern per als pacients, la Diputació treballa amb la Generalitat en la integració del centre en la Xarxa Pública de Salut Mental, amb la corresponent creació d’una comissió mixta d’ingressos i altes amb la Conselleria. Així mateix, la diputada ha informat a l’Associació que els professionals estudien la possibilitat de desenvolupar una nova teràpia ocupacional i que la formació i l’arribada d’estudiants de grau i màster en pràctiques a Bétera “estan cada vegada més a prop”.

El president de l’Associació de Familiars de Malalts de l’Hospital de Bétera, José Ramón Bueno, ha agraït a la Diputació la proximitat i el tracte directe rebut tant per Mercedes Berenguer com per la resta de professionals de la Corporació. “Estem molt contents de poder compartir amb la Diputació les propostes i de col·laborar per a millorar l’atenció als malalts, perquè després de molts anys treballant, aquesta és la primera vegada que podem reunir-nos i compartir les nostres inquietuds”, ha traslladat Bueno a la diputada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment