img_5991La Base Militar Jaume I de Bétera ha acollit el simulacre d’un accident de tren amb víctimes i ferits en el qual han participat més de 400 persones entre figurants i dispositius desplaçats, i l’objectiu és mesurar el nivell de resposta i coordinació dels diferents efectius d’emergències en una situació d’aquestes característiques.

Així ho ha explicat el subdirector d’Emergències de la Generalitat valenciana, Jorge Suárez, que ha explicat que en el simulacre d’accident, que es prolongarà fins divendres, han participat equips de bombers, sanitaris, forenses i equips d’atenció a les víctimes com Creu Roja.

Concretament, la hipòtesi plantejada pels serveis d’emergències és la del descarrilament d’un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat, l’eixida de la via afecta també a diversos vehicles –en què viatgen persones de diferents països europeus– i l’entorn, ubicat al Parc Natural del Túria.

img_5993Suárez ha indicat que en el cas d’aquest simulacre, l’objectiu no és mesurar el temps de resposta, ja que l’actuació no es desenvolupa en temps real, sinó “veure la capacitat dels diferents organismes, els procediments i protocols”. “Ací l’important és veure com estem treballant coordinats múltiples agents”, ha precisat.

Pel que fa a quina seria la prioritat en una situació com esta, el sotsdirector d’Emergències ha incidit en “la resposta immediata” ia “intentar recuperar la normalitat com més aviat millor”. “En aquest cas quan hi ha víctimes afectades, en este cas més de 30 morts i desenes de ferits, la prioritat absoluta és l’actuació sobre elles, les persones són la prioritat absoluta”, ha subratllat.

Atenció a les víctimes

img_6002La tècnic d’Emergències María José Crespo ha assenyalat que sectors com la Unitat Bàsica Sanitària sí que han participat en el simulacre amb l’objectiu de controlar els temps “amb certa sofisticació”.

Així, els equips han muntat dos hospitals; en un d’ells elaboren la filiació de víctimes mitjançant els documents habituals, mentre que en l’altre ho fan amb polseres amb xip. “Amb cada polsera posada al ferit es fa un recorregut més fàcil a través dels equips de mòbils”, ha explicat Crespo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment