img_1933-r

El ple ordinari del mes de novembre no va poder aprovar l’ordenança de Participació Ciutadana a causa d’una disposició transitòria presentada pel PP al text de l’ordenança que s’havia perdut i quedat sense contestació. Aquesta és una de les normatives més esperades com així ho demostren totes les al·legacions presentades tant pels grups polítics com per ciutadans particulars. “Tots tenim ganes d’aprovar-la però s’ha de quedar a sobre de la taula per estudiar-la”, ha apuntat l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

Ajudes Serveis Socials

La que sí que es va poder aprovar va ser l’ordenança per a la concessió de prestacions socials econòmiques en matèria de Serveis Socials encara que no per unanimitat. PP, C’s i el regidor no adscrit van optar per l’abstenció causa de la falta de consens abans de portar el text al ple i els populars a més van insistir que el temps mínim d’empadronament per accedir a les ajudes dels serveis socials hauria de ser d’un any com a mínim i no de sis mesos com plasma la normativa. Raquel Puig, regidor de Serveis Socials, ha apuntat que “sis mesos sense poder ajudar les famílies necessitades i que aquestes estiguen depenent de les organitzacions no governamentals és massa temps quan estan instal·lades a Bétera, adaptades i amb els seus fills estudiant”.

Defensa dels cítrics valencians

En total es van portar al ple sis mocions. La primera d’elles en defensa dels cítrics valencians va ser iniciativa de Compromís encara assumida per tota la corporació. Per unanimitat van aprovar reclamar a la Unió Europea compensacions econòmiques per l’entrada sense aranzels de taronges provinents de Sudàrfrica amb l’objectiu de protegir els agricultors valencians. “L’Estat no ha defensat a la UE ni els nostres productes ni el compliment de la norma de Sanitat Vegetal per evitar que entre la temuda plaga anomenada Black-spot o Taca Negra provinent d’Àfrica”, va explicar Enric Álvarez (Compromís).

Prevenció d’incendis

El ple es va caldejar quan es va debatre una moció presentada pel PP en què se sol·licitaven mesures per a la prevenció d’incendis i ajudes als damnificats. El regidor de Policia, Interior i Protecció Civil, José Rodado, va explicar que la moció “era oportunista” degut que “moltes de les mesures proposades ja estan en marxa o no són compentencia de la Generalitat Valenciana”  també va explicar punt per punt per que considerava que el text era “postureo polític del PP” i va acusar a l’anterior govern del Consell “d’haver abandonat durant 20 anys la massa forestal rebaixant a més de la meitat el pressupost per a prevenció d’incendis”.

La regidora del PP, Elia Verdevío, ha lamentat que no es discutiren els punts que sí que podrien posar-se en marxa a nivell local i va optar per deixar-la damunt la taula com “un acte de voluntat política per poder arribar a un acord amb tots els grups polítics”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment