falles-dipuEl president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha reunit aquest dimarts amb els responsables de les juntes falleres locals de la província per a fer-los partícips de la defensa que farà en la localitat alemanya de Magúncia de la festa com a vertebradora del territori, i avançar les ajudes extraordinàries que rebrà el col·lectiu per a actes fallers relacionats amb l’esperada declaració de la UNESCO de les Falles com a Bé Immaterial de la Humanitat.

Rodríguez ha informat les juntes falleres locals de la participació de la Diputació en l’esdeveniment que tindrà lloc aquest dijous i divendres en la ciutat alemanya de Magúncia, on se celebrarà un dels últims actes en defensa de la projecció internacional de les Falles, en vespres de l’esperada declaració de la UNESCO, que podria reconéixer la festa com a Patrimoni de la Humanitat. Els responsables de les juntes locals han tingut ocasió d’expressar les seues propostes al president provincial, que portarà la veu de les Falles de la província a terres alemanyes.

El president de la Diputació ha agraït els socis del projecte Carnval, de posada en comú del patrimoni efímer de diverses ciutats europees, la seua invitació a l’acte de Magúncia, on el responsable provincial repassarà les polítiques festives de la Corporació, des de la subvenció a les bandes de música i els actes pirotècnics a les campanyes de sensibilització social a través de les Falles i les ajudes a les comissions falleres de tota la província.

En aquesta línia, Jorge Rodríguez ha anunciat que si finalment es produeix l’esperat reconeixement de les Falles com a Bé Immaterial de la Humanitat, la institució provincial habilitarà una partida extraordinària en els pressupostos del pròxim any per a finançar actes fallers de celebració i donar suport a la declaració de la UNESCO.

Rodríguez ha assegurat que “les falles són un element vertebrador de les comarques valencianes” i ha destacat la implicació dels ajuntaments en els esdeveniments fallers que mantenen viva la festa en les comarques valencianes. “El paper de les alcaldesses i els alcaldes és fonamental, tant en l’organització i la seguretat dels actes convocats, com en les ajudes directes que concedeixen a comissions i casals fallers”.

Per la seua banda, el coordinador del projecte Carnval, Vicent Guerola, ha assenyalat que “la Diputació té molt a dir en l’àmbit faller, ja que la festa no se celebra només en el Cap i Casal, sinó que arriba a molts punts de la província”. En opinió de Guerola, “la Diputació estimula tot eixe món cultural que envolta les Falles, i per açò era important explicar en Magúncia amb la presència de Jorge Rodríguez, en un workshop dedicat a la gestió política de diferents festivitats europees”.

Entre les idees aportades per les juntes locals, destaca la proposta que les Falles siguen considerades un sector econòmic amb entitat pròpia, que es puga crear un òrgan que aglutine a Junta Central Fallera i les juntes locals de la província, la realització d’un estudi per a determinar l’impacte econòmic real de la festa, i la reivindicació que les Falles no siguen només sinònim de festa, ja que són un element vertebrador de la societat valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment