Notícies

metro-beteraL’ Ajuntament de Bétera fa anys que reclama a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana una major freqüència de metres que de servei a les necessitats dels ciutadans que cada dia utilitzen el transport públic per viatjar fins a la ciutat de València. Però les millores segueixen sense arribar.

Ja fa quasi un any que l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany es reunia amb el director generent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Ángel de la Bandera per fer arribar unes reivindicacions que no han sigut ateses encara.

Tal com informa ara el consistori l’Ajuntament de Bétera ha tornat a demanar una reunió con los responsables de la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de l’Territori i FGV. “És tracta d’saber quines són i quin cost tinença obris del tram Seminari-Bétera que permetran una reducció de les freqüències del metro”, explica el regidor d’mobilitat de Bétera, Joano Baudes (Compromís).

“Som més de 30.000 persones les que formem part de municipis com ara Bétera, Serra, Nàquera o Olocau; i que són usuàries potencials del metro a València per estudiar, treballar o anar a fer qualsevol gestió”, apuntà Baudés. “Es tracta de millorar la vida dels veïns i veïnes i potenciar la vertebració econòmica i social de l’àrea metropolitana de València des de la sostenibilitat”.

Ara mateix l’ús excessiu de cotxes és un problema per a Bétera en no tindre tampoc executada la variant nord promesa pels anteriors governs de la Generalitat i la Diputació. “Una major freqüència de trens redundaria en rebaixar el trànsit de vehicles a Bétera”, argumenta el regidor beterà. Per això es reitera la petició d’un increment de trens/horaris.

Ampliació i millora de l’aparcament

Una de les altres demandes de l’ajuntament cap a la conselleria és l’ampliació i millora de l’aparcament de l’estació actual, així com la cessió d’una part de la mateixa per a altres usos. També se sol·licita un estudi per fer un aparcament a les immediacions de l’actual baixador de Psiquiàtric, així com un accés peatonal a esta parada des del polígon industrial de l’Horta Vella.

A Bétera, recentment, s’ha creat una plataforma d’afectats pel metro que reivindica millores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment