ritaEP. L’exalcaldessa de València i actual senadora Rita Barberá ha negat hui dilluns davant del magistrat instructor del Tribunal Suprem Cándido Conde-Pumpido qualsevol responsabilitat en el suposat blanqueig de capitals comès pel grup municipal del PP al consistori que ella va presidir durant 24 anys. Al llarg de la seua declaració, ha negat “expressament” que al PP de València es produira cap tipus de finançament il·legal o existira caixa ‘B’ i que la secretària del grup, María del Carmen García-Fuster li donara compte de les aportacions investigades.

Segons l’acta de la declaració, a la qual ha tingut accés Europa Press, Barberá s’ha limitat a reconèixer que va lliurar 1.000 euros al partit en concepte de donació que mai li van ser retornats en dos bitllets de 500 euros. Se li atribueix indiciàriament un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l’Ajuntament de València en el marc de l’Operació Taula, derivada del cas ‘Imelsa’.

Sobre els fets concrets dels quals se l’acusa, Barberá ha dit que no sabia si el PP de València manejava dos comptes corrents -una d’elles en B- i si era el dipòsit residenciat a La Caixa la que rebia les subvencions ja desconeix ” tot absolutament dels comptes “.

Tot i això ha reconegut que, si eres militant era “aconsellable” que aportar una quota atès que el partit necessita finançar-se, i que l’aportació era de 60 euros mensuals i els militants sense càrrec 30 euros, sense que entenga que això puga considerar-se “finançament atípic “.

També ha assenyalat que “a vegades” havia aportacions extraordinàries i que era “típic a València” reservar respecte de la Loteria una part per al partit. Sobre García-Fuster, ha dit desconèixer les manifestacions que aquesta ha realitzat sobre aportacions molt quantioses al PP per part de terceres persones.

Barberá ha arribat al Tribunal Suprem, acompanyada del seu advocat José Antonio Choclán i dues persones més mitja hora abans de la seva citació, a les 10.30 hores, si bé l’interrogatori s’ha retardat uns vint minuts sobre l’horari previst.

Segons fonts jurídiques, l’exalcaldessa s’ha limitat a contestar a les preguntes que li ha fet el fiscal Juan Ignacio Campos -que és un dels fiscals cap a l’alt tribunal-, i al seu defensa, i ha rebutjat respondre a les qüestions plantejades per l’advocada de l’acusació popular exercida pel PSOE, Glòria Pascual.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment