img-20161121-wa0000

Foto: Ajuntament de Bétera

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha signat una resolució en què autoritza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la modificació de la denominació del baixador de la Línia 1 de Metrovalència ‘S.Psiquiàtric’ de Bétera per la de ‘Horta Vella’.

La modificació ha sigut sol·licitada per l’Ajuntament de Bétera i la direcció del centre, atès que s’ha abandonat el terme “psiquiàtric” per denominar als recintes de rehabilitació de persones amb malalties mentals, amb l’objectiu d’evitar l’estigmatització dels usuaris, seus familiars i treballadors del centre sanitari.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, a més de no tenir una repercussió i perjudici comercial per a FGV, amb aquest canvi “s’aconsegueix d’aquesta manera una millor identificació amb l’entorn industrial en què s’ubica l’esmentat baixador”.

FGV ja ha modificat el nom de la parada al propi baixador, en els teleindicadors i megafonia dels trens, a la informació del web de Metrovalencia i en els sistemes informàtics i de peatge. La resta d’informació, com els plànols de les estacions, unitats i màquines automàtiques, s’actualitzarà a inicis del proper any.

Durant tres mesos, el cartell del baixador mantindrà l’aclariment “abans S Psiquiàtric” per a la millor identificació dels usuaris.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany, ha celebrat la decisió, que considera “una bona notícia” perquè “s’ha fet cas a l’equip de govern en la petició de recuperar un topònim tan lligat a la història de la nostra ciutat “.

“La partida de l’Horta Vella acull el polígon industrial, moltes explotacions agrícoles, l’hospital psiquiàtric i el jaciment arqueològic. Per això, vam pensar que Horta Vella era el millor nom per a la parada de tren, ja que defineix tota la zona”, ha dit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment