12348070mEFE/redacció. El Congrés dels Diputats ha guardat un minut de silenci en memòria de l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, morta este matí a Madrid d’un infart i del qual s’han absentat els diputats de Unidos Podemos. Al començament de la primera sessió de control al Govern al Congrés de la legislatura, que ha començat amb quinze minuts de retard, la presidenta, Ana Pastor, ha traslladat la seua “més sentit condol” a la seua família i amics.

A continuació ha demanat que es guardara un minut de silenci en memòria de la senadora, del qual s’han absentat els diputats de Unidos Podemos. El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha justificat l’absència del seu grup “no anaven a participar en un homenatge polític en un espai polític com és el Congrés” per una persona “la trajectòria està marcada per la corrupció”.

Sí que ha estat present Compromís i el seu portaveu, Joan Baldoví, que ha estat al seu escó durant el minut de silenci per la senadora morta.

12347933mRajoy molt afectat per la mort de Barberá 

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha lamentat hui visiblement emocionat la sobtada defunció de senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, i ha transmès a la seua família el pesar de la direcció del partit. “Estic enormement entristit”, ha dit. Rajoy, en declaracions als periodistes al Congrés, i contenint les llàgrimes ha assenyalat que tots els membres del PP estan hui “enormement afectats” per la mort de Barberà, de qui ha recordat que va dedicar tota la seva vida al Partit Popular ia València , on va ser alcaldessa durant 24 anys -diverses vegades amb majoria absoluta-.

Isabel Bonig “en estat de xoc”

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha manifestat hui que el seu partit està “en estat de 12348003mxoc” i “molt trist” per la mort de l’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá, de la qual ha dit que ha estat “un referent en la política nacional”.

Bonig ha fet estes declaracions als periodistes després que s’hagi suspès un acte del Fòrum d’Europa Tribuna Mediterrània, en el qual havia de presentar una conferència de l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i en el qual s’ha guardat un minut de silenci per la memòria de l’exalcaldessa.

La dirigent popular ha assegurat que Barberá ha estat “l’alcaldessa d’Espanya”, i ha considerat que és el moment de reconèixer les virtuts i la personalitat de Barberà.

La presidenta del PPCV ha mostrat el condol a la família, als amics i al partit per la mort de Barberà, i ha assegurat que hui és un dia trist.

Fotos: Agencia EFE

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment