paco-damas-beteraBétera commemorarà demà, 25 de novembre, el Dia Internacional de la Violència contra la Dona amb dos actes: un per als més joves i un altre per als veïns i veïnes de la localitat.

Al matí, a partir de les 12:00 a la Casa de la Cultura, Paco Damas, presentarà als alumnes de Bétera seu nou projecte per la igualtat en el qual el poeta ha musicat fragments de totes les poetes de la Generació del 27. Dones com Rosa Chacel, Ernestina de Champourcin, Concha Méndez, María Zambrano, Josefina de la Torre, María Teresa León i és recordés a través de les imatges a l’artista María Gil Roësset ia la pintora Maruja Mallo.

El concert Didàctic presenta un format per a l’alumnat de 4º d’ESO i Batxiller, en total uns 400 alumnes que tindran l’oportunitat de escoltar i llegir poemes amb ell a l’escenari de l’auditori a més de visionar l’audiovisual “Les Sinsombrero” més el concert i participació lectora de les alumnes que representaran els poetes de la Generació del 27.

Caminada protesta

Per la vesprada tots els homes i dones de Bétera tenen una cita a les 17.30 hores a les portes de l’Ajuntament de Bétera on les representants de les associacions de dones presents a Bétera i les autoritats municipals condemnaran la violència masclista. Després començarà una caminada pels carrers de Bétera amb l’objectiu de denunciar i menysprear aquest tipus de violència contra la dona.

#UnHomeDeVeritat

La Generalitat Valenciana ha llançat aquests dies la campanya #UnHomeDeVeritat protagonitzada per tres homes coneguts: el futbolista José Luis Gayá, l’actor Àlex Gadea, el cantant José Manuel Casañ i dos personatges anònims, José Carlos Alonso, taxista, i Josué Navarro, mediador social i integrant de l’associació gitana Maranatha.

“Estos amigos han prestado su imagen para despertar conciencias, para visualizar que hay hombres que quieren y saben cómo ser un hombre de verdad”, ha apuntado la vicepresidenta Mónica Oltra, que les ha dado las gracias por su colaboración.

Tots ells defensen, a través de cartells, vídeos i falques de ràdio, la igualtat entre homes i dones com una forma d’acabar amb la violència sobre les dones i sobre la base del ‘hashtag’ “Un Home de Veritat”, que és el que “no compra dones”, el que “denuncia qualsevol forma de masclisme”, “comparteix decisions amb la seua parella”, “respecta la seua intimitat” o vol “una dona completa i no un complement”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment