edusi-reunionEls col·lectius socials, culturals i econòmics s’han implicat en l’elaboració d’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada). Es tracta de la confecció d’un document que recull l’opinió veïnal per a planificar el futur del municipi des de diferents àmbits i que, a més, permetrà optar a finançament europeu vinculat als fons FEDER durant el període 2014-2020.
Ciutadans i corporació municipal remen en la mateixa direcció per a millorar Bétera des d’una visió integrada, que permeta cobrir necessitats i crear una ciutat més sostenible. I tot per fer-ho a llarg termini, de manera que els avanços perduren en el temps i que el desenvolupament urbà beneficie tots els veïns i veïnes.
Més enllà del cofinançament, i del prometedor resultat –que ja s’albira- el projecte EDUSI ha donat els primers fruits: el debat, l’intercanvi d’informacions i els acords per consolidar un projecte comú. Per això, l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha agraït la “col.laboració desinteressada, entusiasta i responsable dels tècnics municipals i de tots els col·lectius que fins el moment s’han implicat”. Val a dir que el divendres 2 de desembre tindrà lloc l’assemblea ciutadana de tots els veïns a l’Auditori de la Casa de la Cultura. Una jornada oberta i transversal on es presentaran les conclusions de cada sectorial.
Ara mateix, les sessions de treball de Noves Tecnologies, Comerç, Joventut, Posada en valor del Patrimoni i Treball amb persones majors estan molt avançades. El procés d’elaboració d’EDUSI, meticulós i enriquidor, està treballant, entre d’altres, aspectes com la mobilitat urbana (dins del nucli antic i també entre urbanitzacions), la modernització electrònica que afavorisca la interactuació de ciutadans i ajuntament, l’eficiència energètica i gestió de residus per a una Bétera Verda, la promoció del turisme, la revalorització del patrimoni, accions en zones degradades, promoció de la igualtat, suport a joves i majors, i actuacions que revitalitzen el comerç local.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment