edusi-reunionEls col·lectius socials, culturals i econòmics s’han implicat en l’elaboració d’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada). Es tracta de la confecció d’un document que recull l’opinió veïnal per a planificar el futur del municipi des de diferents àmbits i que, a més, permetrà optar a finançament europeu vinculat als fons FEDER durant el període 2014-2020.
Ciutadans i corporació municipal remen en la mateixa direcció per a millorar Bétera des d’una visió integrada, que permeta cobrir necessitats i crear una ciutat més sostenible. I tot per fer-ho a llarg termini, de manera que els avanços perduren en el temps i que el desenvolupament urbà beneficie tots els veïns i veïnes.
Més enllà del cofinançament, i del prometedor resultat –que ja s’albira- el projecte EDUSI ha donat els primers fruits: el debat, l’intercanvi d’informacions i els acords per consolidar un projecte comú. Per això, l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha agraït la “col.laboració desinteressada, entusiasta i responsable dels tècnics municipals i de tots els col·lectius que fins el moment s’han implicat”. Val a dir que el divendres 2 de desembre tindrà lloc l’assemblea ciutadana de tots els veïns a l’Auditori de la Casa de la Cultura. Una jornada oberta i transversal on es presentaran les conclusions de cada sectorial.
Ara mateix, les sessions de treball de Noves Tecnologies, Comerç, Joventut, Posada en valor del Patrimoni i Treball amb persones majors estan molt avançades. El procés d’elaboració d’EDUSI, meticulós i enriquidor, està treballant, entre d’altres, aspectes com la mobilitat urbana (dins del nucli antic i també entre urbanitzacions), la modernització electrònica que afavorisca la interactuació de ciutadans i ajuntament, l’eficiència energètica i gestió de residus per a una Bétera Verda, la promoció del turisme, la revalorització del patrimoni, accions en zones degradades, promoció de la igualtat, suport a joves i majors, i actuacions que revitalitzen el comerç local.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment