violenvia-machista-betera-6Divendres per la vesprada un centenar d’homes i dones van acudir a la porta de l’Ajuntament de Bétera per commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La façana del consistori s’havia vestits de morat amb l’objectiu de fer visible aquesta xacra a tots els veïns i veïnes.

La regidora de Dona i Igualtat, Maite Bes,va insistir que “tots i totes hem d’unir esforços perquè d’una vegada per totes acabem per la discrimanacón que les dones segueixen patint en la nostra societat, alhora que les víctimes puguen recuperar, com es mereixen i els correspon, la seua dignitat i els seus drets “.

“Seguirem treballant des de la regidoria per oferir assistència psicològica i jurídica gratuïta a totes aquelles dones que ho necessiten, continuarem amb els protocols de detecció i protecció de les víctimes i continuarem dirigint-nos als i les més joves per informar-des de la proximitat des de les regles cíviques de la convivència i respecte entre sexes”, va concloure Maite Bes.

violencia-machista-betera-7Per la seua banda l’alcaldessa de Bétera va començar el seu discurs llegint alguns exemples de lletres de les cançons de “reggaeton” que hui en dia escolten els més joves i que denigren a cada estrofa a la dona. Les lletres “tremendament masclistes i que denigren la imatge de la dona” van servir a Cristina Alemany per insistir que “l’element que permet revertir aquesta situació és l’educació, cal introduir en el sistema educatiu elements que eviten que s’interioritze qualsevol tipus de conducta masclista. Si no trenquem els cicles mitjançant l’educació, la violència masclista passarà de generació en generació i nosaltres serem coresponsables”.

La presidenta de l’Associació de Dones Progressistes, Marisa Verdú, també va condemnar la violència de gènere i la poeta Antònia Navarrete va recitar uns versos del seu llibre “Bailando con la vida”. L’acte va acabar amb un minut de silenci i la solta dels globus per començar amb la caminada que va recórrer els carrers de Bétera.

violencia-machista-1-betera violencia-machista-betera-4  violencia-machista-betera-9 violencia-machista-betera-8

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment