xiquets-betera-1La Conselleria d’Educació estudia crear una nova Escola Oficial d’Idiomes a Bétera. Així ho ha confirmat hui la visita del director territorial d’Educació a València, Santiago Estañán, que ha comprovat de primera mà que l’Ajuntament de Bétera té preparat un edifici buit per destinar a aquest ús.

D’aprovar-se el projecte per part de la Generalitat Valenciana es realitzarien les obres d’adequació necessàries en l’edifici contigu a l’Escoleta Municipal Xiquets, amb l’objectiu de crear 10 aules, despatxos per als departaments d’idiomes, una biblioteca, secretaria, arxiu i coserjería.

D’aquesta manera els 700 metres quadrats repartits en tres plantes es destinarien a crear una nova EOI per a l’estudi d’anglès, francès, alemà i italià durant tota la jornada, passant així de tindre un aulari a una escola d’idiomes a ple rendiment.

Durant la visita el regidor d’Educació, Fernando Cantarino, acompanyat per l’arquitecta muncipal han explicat les opcions del que ofereix l’edifici que hauria de ser dividit en aules i condicionat per convertir-se en 10 aules que albergarien a uns 30 alumnes per classe.

escoela-xiquets-betera-2El més complicat i costós seria instal·lar una nova escala d’emergències, tal com exigeix la normativa. L’Ajuntament de Bétera invertiria apróximadamente uns 300.000 euros, segons han confirmat fonts municipals durant la visita, i la Conselleria d’Educació assumiria les despeses de equipament i dotació de professorat i personal necessari per a una escola d’aquestes característiques.

Ara la pilota està a la teulada de la Conselleria d’Educació on un equip tècnic estudiarà la viabilitat del projecte. De ser aprovat, les obres durarien uns 6 mesos, de manera que si el vistiplau aplega prompte l’EOI de Bétera podria estar a punt per a començaments del proper curs 2017-2018. De moment són tot suposicions, així que a l’espera de l’aprovat definitiu estarem atents.

xiquets-betera-3 xiquets-betera-4

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment