reunion-psiquiatrico-betera

Foto: Diputació de València

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha reunit amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, per a revisar les funcions del Consorci de l’Hospital General i buscar una eixida definitiva per a la unitat de mitja estada del Psiquiàtric de Bétera, en la línia de la dignificació de l’atenció als malalts mentals en la qual treballa la Corporació provincial, a través de l’àrea que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer.
En una trobada de més de dos hores, els responsables de la Diputació i la titular de Sanitat han treballat sobre la fórmula idònia per a integrar definitivament el Psiquiàtric de Bétera en la xarxa d’atenció sanitària de la Conselleria. Aquesta és la intenció de l’àrea de Benestar Social de la Diputació, que a través de la diputada Mercedes Berenguer ha expressat des del primer moment la seua intenció de separar als pacients sense patologies mentals o de llarga estada dels quals poden reintegrar-se en la societat amb un tractament específic.
En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “volem que el Psiquiàtric de Bétera deixe de ser un aparcadero de malalts mentals”. És el missatge que va traslladar des de la seua arribada a la Diputació i s’estan donant els passos necessaris per a aconseguir-ho, de la mà de la Conselleria de Sanitat. “La salut mental ha estat estigmatitzada, era una cosa que calia amagar, i ara anem a tractar de revertir-ho”, ha assegurat Jorge Rodríguez, que destaca la importància de la col·laboració entre institucions per a aconseguir l’objectiu.
La Diputació, que ja ha col·laborat directament amb la Generalitat en matèria de transport, llibres de text i turisme, a més del Fons de Cooperació que millorarà la liquiditat dels municipis el pròxim any, té entre els seus objectius per a la present legislatura canviar el model de gestió i atenció de l’Hospital de Bétera, que a partir de gener començarà a rebre a pacients de mitja estada que ocuparan un dels pavellons actualment tancats del complex.
Assegudes les bases de l’atenció sanitària, amb un equip mèdic renovat i una plantilla de 80 treballadors, “només falta la fórmula jurídica adequada per a donar una eixida definitiva a la unitat de mitja estada”, ha assenyalat la diputada Mercedes Berenguer, que en una de les seues primeres decisions al capdavant de l’àrea de Benestar de la Diputació va eliminar el copago que va establir l’anterior executiu provincial en el Psiquiàtric de Bétera.
En referència a altres assumptes tractats en una reunió “molt productiva” entre els responsables de la Diputació i la Conselleria de Sanitat, Berenguer ha avançat que “anem a treballar conjuntament per a revisar diferents temes de prevenció i col·laborar en el manteniment i bon estat d’algunes instal·lacions, com és el cas dels consultoris dels municipis més xicotets”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment