12395487wEFE. La “Crida a la Humanitat”, amb la qual el col·lectiu faller celebrarà la recent declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, se celebrarà el proper diumenge a les 20 hores, després d’haver estat suspesa el passat dia 4 com a conseqüència de la pluja.

Així ho ha anunciat la Junta Central Fallera en un comunicat, en què ha indicat que han pres aquesta decisió una vegada “comprovats i avaluats” els requeriments tècnics de l’acte i “revisada” la previsió meteorològica.

“Les Torres de Serrans acolliran, esta vegada si, la Crida a la Humanitat, el piromusical de Ricardo Caballer i la cremà de la falla ‘Patrimoni’ de Juanjo García”, segons les fonts.
A partir de les 20 hores del 11 de desembre començarà un espectacle audiovisual amb una projecció que donarà el tret de sortida a la ‘Crida a la Humanitat’ que farà la Fallera Major de València i, segons la JCF, serà “una crida molt internacional i amb diverses llengües “.

A l’acte, popular i faller, estan convidades totes les Falleres Majors de València de la història i també hi haurà protagonisme per a les Juntes Locals i molts agents de la festa, com artistes fallers, pirotècnics i artesans o els redactors de l’expedient davant la Unesco.

Durant la celebració també hi serà present un “element clau” de la candidatura que ha portat les Falles a la declaració com a patrimoni de la humanitat, la pirotècnia, gràcies a un espectacle piromusical de Ricardo Caballer, per la qual cosa es retirarà durant unes hores la Senyera de les torres per motius de seguretat.

Amb motiu del piromusical el perímetre de seguretat serà de 25 metres i, per afavorir la projecció audiovisual sobre les torres i permetre una major entrada de públic a la plaça, la falla serà traslladada per a la cremà dins el perímetre de seguretat.

Amb aquesta cremà de la falla del Patrimoni es posarà el punt final a aquesta festa fallera que commemorarà la consecució d’aquesta important distinció internacional.
La Junta Central Fallera va decidir suspendre la celebració del 4 de desembre per “motius de seguretat davant els efectes de l’aigua en la instal·lació elèctrica i la impossibilitat d’utilitzar en les condicions desitjades els efectes de llum i so”. No obstant, si que es va celebrar la recepció al Palau de la Generalitat amb les màximes autoritats de la Generalitat i l’Ajuntament de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment