edusi-jornada-4Dimecres a la vesprada l’auditori de la Casa de la Cultura de Bétera va acollir una assemblea oberta amb l’objectiu que els tècnics de l’Ajuntament de Bétera i representants de cada sector pogueren explicar a tots els veïns i veïnes de Bétera què és i com s’està treballant en la EDUSI o el que els mateix l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i integrada. Un projecte en el qual s’està treballant des del consistori amb el màxim esforç ja que és el camí per poder accedir a quantiosos fons que la Unió Europea destina als municipis.

El coordinador del projecte Ismael Abel, d’Alias Group, va ser detallant àrea per àrea en quins projectes s’estan centrant i va explicar als assistents que “la UE està demanant als ajuntaments que planifiquen el seu futur a mig i llarg termini escoltant la veu de els veïns perquè siguen ells els que diguen el que volen que es faja” i va explicar que “l’EDUSI consisteix a convèncer tots junts a la UE que ens financie el 50% dels projectes que volem realitzar a Bétera”.

En aquests moment l’EDUSI es troba a la segona convocatòria i, encara que hi ha altres ajuntaments millor posicionats, tant l’empresa coordinadora com l’Ajuntament de Bétera es mostren molt optimistes de cara a la tercera convocatòria que s’obrirà el proper any.

edusi-jornada-2Empar Escartí és la tècnica de l’Ajuntament de Bétera és qui està treballant i coordinat a tots els departaments perquè l’EDUSI siga un bon projecte que conquiste a la UE. Al costat d’ella treballen Melania Aznar, tècnica de Serveis Socials; Mavi Aparici, tènica de Turisme; i Juan Vicente Piá, documentalista municipal.

Les prop de cent persones que van acudir a la sessió oberta de divendres pogueren conèixer de primera mà en què àrees i projectes s’està treballant, però també van poder expressar les necessitats que consideren que s’han de cobrir a Bétera i expressar les seues opinios a més d’interactuar amb els tècnics que estan redactant el projecte definitiu.

Els assistents van omplir també un qüestionari en el qual l’Ajuntament de Bétera pregunta veïns sobre temes importants. L’enquesta també pot contestar-se on line en aquest enllaç  

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment