img_4262-rL’Aljama de Bétera ho ha tornat a fer. Un any més ha tornat a deixar bocabadades a les més de 400 persones que dissabte van acudir a la IX Mostra de Música i Cultura Tradicional que enguany portava per nom “Vers i Ball“. Mai repeteixen espectacle, ni tan sols són semblants a les d’edicions anteriors, sempre innoven i es superen en originalitat sense perdre de vista la cultura tradicional com a eix central sobre el qual gira tota la seua dramatúrgia.

Dissabte el grup de danses de l’Aljama va ballar al ritme la música valenciana de la rondalla composta per 11 músics i les lletres escrites per intel·lectuals de Bétera i interpretades per les veus úniques de Marieta i de Pep Gimeno “Botifarra”.

Enguany l’associació ha contat amb importants col·laboradors com la de Raquel Ricart, Siona Ricart, Albert Dasí, Vicent Partal, Toni Marzo, i Josep V. Frechina que amb les seues lletres recodaren les figures de Toni Mestre i de Vicent Andrés Estellés.

Important va ser també la direcció de Pep Ricart, que com cada any ha aconseguit dotar d’un fil argumental que dóna ritme i conistencia a l’espectacle. Meravellosa la música de la Rondalla i les coreografies del grup de ball, cada vegada més complicades i elegants.

Tradició i solidaritat

A més este espectacle té una important vessant solidària. Abans que comencés “Vers i Ball” l’associació va lliurar la recaptació de les entrades de l’any passat a la fundació Stop Sanfilippo. I a més es va projectar un vídeo del treball que des de la Fundació Vicente Ferrer es realitza a l’Índia amb els anomenats “intocables”. Amb ells ja ha col·laborat l’Aljama de Bétera i aquest any, amb la recaptació de les entrades, ho tornarà a fer amb un altre projecte apassionant.

img_4193-r img_4200-r img_4213-r

img_4198-r img_4220-r img_4216-r

img_4223-r img_4234-r img_4249-r

img_4240-r img_4247-r img_4265-r

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment