12409103wEFE. Milers de persones es van congregar ahir a la vesprada al voltant de les Torres de Serrans de la ciutat de València per a celebrar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, en un acte festiu que ha maridat pólvora, música, llum i so i fins a una cremà.

La ‘Crida a la Humanitat’, que finalment es va celebrar ahir després que diumenge passat, per requeriments tècnics, la pluja ho impedís, ha sigut presidida per l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. De la mateixa manera, han estat primeres protagonistes de l’acte les falleres majors de València 2017, Clara Parejo (infantil) i Raquel Alario (major), abillades amb les seues millors gales.

Així mateix han assistit a la celebració el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, entre altres, segons la Generalitat.

Les Torres de Serrans han sigut escenari, en una vesprada-nit fresca per la temperatura però calorosa per la multitud congregada, d’una Crida especial -la tradicional té lloc l’últim diumenge de febrer- en què, després d’una veu de narrador que clamava : “No és un somni, som patrimoni ‘, ha començat un espectacle audiovisual.

La projecció d’escenes i composicions de colors, amb les històriques torres com una gran pantalla de cinema i per al qual s’han utilitzat més de 85 aparells sincronitzats, ha donat pas al discurs de les falleres majors.

12409109wLa crida -‘crida’- de la Fallera Major de València, Raquel Alario, ha sigut internacional, i ha pronunciat el seu discurs en valencià, anglès i castellà, per parts, i convidat a la festa de les Falles fins a vuit llengües. Després ha pres protagonisme un dels elements que defineixen les Falles, la pirotècnia, amb un espectacle piromusical a càrrec de Ricardo Caballer amb 160 quilos de material pirotècnic presos en uns 10 minuts.

Pel mateix, s’ha retirat durant unes hores la Senyera de les torres per seguretat, encara que, tal com va assegurar l’organització, la insígnia ha estat present a la Crida, en les projeccions d’imatges, per exemple.

Com a colofó a la celebració, s’ha procedit a la cremà de la falla ‘Patrimoni’, de Juanjo García, que ha tingut lloc dins d’un perímetre de seguretat establert.
A l’acte, popular i faller, han estat convidades totes les falleres majors de València de la història, i també ha comptat amb el protagonisme de les juntes locals, artistes fallers, pirotècnics i artesans.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment