12413811wEFE. La icona de la paella ja està disponible a totes les plataformes de missatgeria per a ser usat en telèfons mòbils i teclats de tot el món, segons han informat els impulsors d’aquesta iniciativa, anomenada #PaellaEmoji, en un comunicat.

Però per a poder veure les noves icones cal actualitzar el sistema operatiu del telèfon mòbil.

Després Apple, totes les plataformes (Twitter, Google, Microsoft, Samsung), ja disposen d’aquesta icona, després d’haver desenvolupat els seus dissenys. Així, el “PaellaEmoji” s’ha convertit en element quotidià del llenguatge digital, un objectiu que va ser ratificat el passat maig quan el consorci Unicode el va incorporar a la seua versió 9.0.

“Aquesta notícia suposa un fort recolzament per a l’abast internacional de la paella, a més d’un triple fita: és el primer símbol pròpiament espanyol en l’alfabet dels emojis -al marge de la bandera-, és també la primera ocasió en què una marca (arròs la Fallera) aconsegueix una emoji i la primera vegada que la pressió popular aconsegueix una emoji “, han assenyalat les mateixes fonts.

La marca d’arròs es va marcar com a objectiu “revaloritzar la recepta totèmica dels valencians i actualitzar-la incorporant-la a les noves tecnologies”. Una estratègia basada en la pressió popular i les xarxes socials que ha comptat amb la col·laboració del cuiner José Andrés, que ha aconseguit implicar empresaris com Tim Cook -director executiu d’Apple-; i aconseguir l’aliança de Shigetaka Kurita, creador dels emojis, per evitar que la seva representació gràfica mostrés la paella com un plat diferent al que marca la tradició arrossera de la zona de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment