img_3371-rEl Club Bàsquet Bétera no deixa de créixer i aquest curs ha duplicat els alumnes que es calcen les sabatilles per entrenar durant la setmana i jugar a bàsquet els caps de setmana. En total 200 alumnes i 14 entrenadors formats i implicats perquè el club continue creixent i Bétera faja olor a bàsquet.

L’augment de popularitat del club a Bétera però també als pobles del voltant es deu a l’esforç i dedicació que el personal del club realitzat en aquests últims quatre anys. Un dels factors més importants és que “a diferència d’altres escoles ací oferim un tracte més personalitzat i individualitzat, estant més a prop dels alumnes i fent-los a ells els protagonistes del club i això els pares ho han sabut valorar”, explica Quique Lucas, Vicepresident del CB Bétera.

El secret de l’èxit del club és la seua filosofia inclusiva: “per a nosaltres tots els xiques i xiquetes són iguals” i a més fer les coses, tant tècnica com organitzativament el millor possible “volem professionalitzar al màxim l’escola, entenem que és molt important la formació dels entrenadors. Ja hem aconseguit que el 100% dels entrenadors estan titulats la qual cosa ens garanteix que la gent que dirigeix els equips té la formació adequada”.

Si parlem de valors al CB Bétera ací es fomenta el treball en equip, el companyerisme, el respecte, el saber guanyar i perdre o intentar gestionar la frustració “ens centrem més en valors socials que esportius. Per a nosaltres la victòria, la derrota o ser el millor jugador no té cap importància. Volem una formació global, formar persones”, explica Quique Lucas.

El treball amb els pares és fonamental a l’escola, per això estan totalment accessibles a ells “intentem que hi haja proximitat i de la mateixa manera que treballem de forma individualitzada amb els alumnes també amb cada família. Els pares han de sentir que són partícips de tot, la porta del despatx sempre està obert per a rebre’ls”.

img_3386-rFalta d’espai i financió

“Cada vegada som més i ens falta espai”, explica el coordinador del club Ignacio Palmero qui afirma que hi ha idees per ampliar el pavelló i que ja les han transmès a l’Alcaldessa i Regidora d’Esports, Cristina Alemany, perquè les tinga en compte “sabem que és complicat però hi ha opcions i necessitem espai per a entrenar si volem seguir creixent,

“En aquest últim any i mig s’ha notat un esforç molt important per part de l’Ajuntament de Bétera renovant les instal·lacions i creant les de fora però sempre falta espai i finançament i quant més ens som el problema creix ja que volem donar el mateix nivell de qualitat amb els mateixos recursos econòmics”, explica el vicepresident del club qui afirma que “és veritat que les coses han millorat bastant tot i que esperem que es millore encara més”.

Què opinen del seu club dels alumnes?

Amb només assistir una hora a un dels entrenaments setmanals es pot palpar el bon ambient que es respira entre els alumnes. Pau, Vicent, Víctor i Manel ens expliquen que el bàsquet “és divertit” i que prefereixen estar al pavelló que “avorrits a casa ja que aquí estem jugant amb els amics en un joc d’equip”.

“Els entrenaments no són molt durs però si molt divertits, tot i que no parem de moure’ns i és veritat que hi ha dies que tenim agulletes”, expliquen entre rialles. En el que tots els menuts coincideixen és que a l’equip “són tots amics” i que els entrenadors també s’han convertit en amics i companys amb “els que es diverteixen sempre”.

 img_3383-r img_3397-r img_3377-r

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment