Foto arxiu betera.com

Foto arxiu betera.com

El pròxim dilluns 19 de desembre a les 19.00 hores se inaugurarà una exposició fotográfica sobre la “Línea defensiva Puig-Carasols” a l’Antic Ajuntament de Bétera. La mostra reuneix les fotografies de José Aleixandre que presenta amb les seues imatges testimonis literals, en el sentit estricte, de les restes d’aquelles construccions militars defensives, les trinxeres, pertanyents al front valencià de la guerra civil.

Estes fotografies estan preses en la línia defensiva coneguda Línia Puig – Els Cara-sols, també anomenada Línia de Defensa Immediata de València situada a uns 12 quilòmetres de la capital, que es va construir com última defensa de la ciutat i com a protecció davant d’un possible replegament ordenat cap al Sud de les tropes de l’Exèrcit de Llevant. La línia comença en la platja d’El Puig i acaba en els Cara-sols a Riba-roja.

José Aleixandre no sols s’ha pres el treball de documentar-se àmpliament sobre la seua construcció; certament el seu treball presenta un document històric, però ell és fonamentalment fotògraf i, a més oferir els seus enquadraments específics, ha triat el color per a mostrar estos treballs, presentant-nos les trinxeres tal com es troben en l’actualitat, en plena degradació, restaurades o ruïnoses, invadides per la mala herba, com a cicatrius mal curades.

Esta exposició estarà oberta al públic fins al 13 de gener en horari de visites de dilluns a divendres de 18 hores a 20 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment