Comunitat Valencianainicio

12434151wEFE. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) calcula en 172 milions d’euros les pèrdues en el sector agropecuari de la Comunitat Valenciana per les pluges torrencials que es registren des de divendres passat. Els cítrics i les infraestructures agràries són els més afectats pel temporal, que també ha causat danys en els caquis, les hortalisses, l’olivera i les instal·lacions ramaderes, segons un comunicat d’AVA.

En el cas dels cítrics, el 40% de la producció de mandarines de mitjana estació que encara no havia estat recol·lectada es dóna per perduda en la seua pràctica totalitat pel “demolidor impacte que estan tenint sobre els fruits fisiopaties com el ‘pixat’ o el ‘aigualit’ provocades per un excés persistent d’humitat i aigua “. També el vent ha tirat molts fruits a terra.

El valor econòmic d’aquesta collita de mandarina la comercialització resultarà impossible pels motius apuntats supera els 50 milions d’euros. Pel que fa a les taronges, principalment les navelines que encara no havien estat recollides de l’arbre (al voltant del 30% de la producció), així com de les varietats més tardanes, la recol·lecció pràcticament no s’ha iniciat, les pèrdues oscil·len al voltant dels 40 milions d’euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment