lottery-174132_960_720EFE. El grup de Compromís a les Corts Valencianes estudia la possibilitat de crear una loteria autonòmica valenciana que donaria singularitat a un territori, que és un dels que més juga, i permetria generar “un nou ingrés” per a la Generalitat. El portaveu parlamentari d’aquest grup, Fran Ferri, ha explicat que estan treballant en aquesta iniciativa i parlant amb el Consell per veure les possibilitats d’implantar aquest nou model joc.

Després d’assegurar que segons la llei de 1988 “és possible” fer-ho i recordar que altres territoris ja ho han implantat, ha assenyalat que això permetria generar nous ingressos per a la Generalitat que a més, ha dit, “anirien destinats als més desfavorits”.

Ferri ha assenyalat que en la seua proposta plantegen que la recaptació d’aquest sorteig vaja directament a un fons per als més desfavorits que podria usar la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “per ajudar les persones que més ho necessiten”.

A més, ha recordat que la Comunitat és un dels territoris en què “més es juga a la loteria” i on “més li agrada a la gent aquest tipus de jocs”, i seria “una bona iniciativa” perquè les penyes de moros i cristians, futbolístiques o falleres, entre d’altres, poguerem “recaptar fons per les seues festivitats”.

El portaveu de Compromís ha indicat que estan treballant també en què aquest sorteig no coincideixi amb les dates importants de la loteria nacional, com són el 22 de desembre o el 5 de gener, i es busca “una altra data simbòlica per als valencians”. Referent a això, ha indicat que es treballa amb dues dates, com són el 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i el dia de Sant Joan (24 de juny), la qual cosa, segons Ferri, suposaria “un gest de complicitat als alacantins”, encara que aquesta festa ja se celebra a tota la Comunitat, i permetria una descentralització.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha dit no tenir encara opinió sobre la iniciativa de Compromís, ja que s’està estudiant per veure si és possible en l’estratègia del Consell sobre recursos públics. En declaracions als periodistes a Les Corts Valencianes, Soler ha afirmat que es tracta d’una iniciativa legítima de Compromís, i ha afirmat que qualsevol idea que llança un grup parlamentari “és acollida pel Govern per ser estudiada”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment