enjogassatLa vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat la primera fase d’Enjogassa’t, un joc interactiu per a aprendre valencià de forma divertida, dinàmica i coŀlaborativa. Es tracta d’una aplicació en línia accessible en l’adreça web websig.dival.es/enjogassat/, pensada per a fer-la servir en dispositius com tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.
Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat d’apostar “per la presència del valencià en l’administració i impulsar iniciatives que traspassen aquests murs i facen possible que la nostra llengua s’utilitze en els diferents àmbits socials d’interacció”. En una línia molt semblant s’ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació és “la normalització de l’ús del valencià com a llengua de prestigi»”, per a permetre “recuperar la dignitat i el nivell d’ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius”.

Aquesta aplicació, que ha dissenyat i creat l’empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 exercicis i diferents situacions comunicatives útils que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics. Per a poder usar la plataforma només cal registrar-se i disposar de connexió a Internet, sense que s’haja de descarregar cap tipus d’aplicació ni programari alternatiu.
Enjogassa’t compta inicialment amb tres illes didàctiques corresponents ales comarques de la Safor, els Ports i la Marina, que representen tres varietats dialectals diferents. Cadascun d’aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. El personatge Arrancalèxic permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics. Bufaaccents ens presenta pràctiques relatives a l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Tombaerrors secentra en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa de tres subnivells de dificultat adreçats a temes basats en diferents situacions comunicatives que obvien qualsevol tipus d’etiqueta gramatical.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment