thumbnail_img-20161220-wa0004El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha avançat a Algemesí que la corporació posarà a disposició dels municipis de la província afectats per l’episodi de fortes pluges “els mitjans tècnics necessaris per a valorar els danys ocasionats pel temporal i perquè els ajuntaments puguen soŀlicitar i rebre les ajudes convocades per les institucions”.

Com va passar arran dels incendis forestals de l’estiu passat, els tècnics de la Diputació ajudaran els municipis afectats a determinar la magnitud “d’uns danys difícils de quantificar, ja que no només afecten camins i infraestructures públiques, sinó també collites, comerços, habitatges i cotxes” —segons ha explicat Rodríguez.

Les ajudes de la Diputació als municipis afectats per les pluges també es reflectiran en els pressupostos de l’any que ve, que inclouran una consignació de fins a un milió d’euros per a reparar els danys causats per inundacions i incendis en les comarques de la província. Aquesta partida quedarà a disposició dels ajuntaments per a completar les ajudes autonòmiques i estatals en cas que fóra necessari.
En paraules de Jorge Rodríguez, “durant l’episodi de pluges hem centrat els esforços de l’Àrea de Carreteres, que dirigeix Pablo Seguí, a garantir els accessos i les vies d’evacuació als municipis en coŀlaboració amb els alcaldes i la Generalitat. Ara el que ens preocupa és tornar a poc a poc a la normalitat”. Rodríguez ha agraït el treball «ininterromput» de les brigades de conservació de carreteres i ha dit que “seguirem coordinant-nos amb la Generalitat i el Govern estatal perquè tots els danys causats pel temporal puguen ser declarats zona afectada per les pluges i que siguen coberts pel decret anunciat pel president Ximo Puig i per les ajudes estatals”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment