Foto: Ajuntament de València

Foto: Ajuntament de València

EFE. Un projecte de la Universitat Politècnica de València (UPV) investiga una nova forma de fer els ninots dels monuments fallers amb una impressió de 3D i materials de reciclatge com la palla de l’arròs, perquè la combustió siga més neta i rebaixar la contaminació.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat la Facultat de Belles Arts de la UPV per mostrar el seu suport a la investigació de materials més sostenibles per a les falles que, alhora, solucionen el problema mediambiental que suposa la crema de la palla i s’ha compromès a buscar recursos per continuar aquest treball.

Acompanyat dels regidors de Cultura Festiva, Pere Fuset, i Conservació d’Àrees Naturals, Sergi Campillo, Ribó s’ha interessat pels avanços d’esta investigació que pretén introduir les noves tecnologies en l’elaboració de les falles, ha informat l’Ajuntament en un comunicat . “Nosaltres estem treballant també per garantir la salut laboral dels artistes fallers, perquè la combustió de les falles siga més neta, i per solucionar problemes de contaminació mediambiental, i el projecte de la Universitat Politècnica és molt interessant”, ha manifestat Ribó.

Fuset, que ha agraït la implicació dels investigadors, ha assegurat que ha seguit l’evolució d’aquesta investigació “amb interès” i ha anunciat que en la pròxima falla municipal es podrà trobar, si dóna temps, alguna peça feta amb aquests nous materials que investiguen a la UPV. “El meu desig és que el projecte siga un èxit i que en un futur, no molt llunyà, la falla de la plaça de l’Ajuntament siga un exemple d’avantguarda també en els materials, que no suposen un risc per a la salut dels artistes fallers i permeten una combustió més neta i espectacular”, ha apuntat Fuset.

El professor de departament d’Informàtica de Sistemes i Ordinadors de la UPV Miguel ha explicat que l’objectiu del projecte és trobar una nova forma de preparar els ninots de falla amb una impressió de 3D, amb materials de reciclatge com la palla de l’arròs, perquè la combustió siga més neta i minimitzen els contaminants. També en nom dels autors del projecte, l’investigador Rubén Tortosa, ha agraït l’interès de l’Ajuntament, que ha estat qui s’ha dirigit a la Universitat per conèixer l’evolució del projecte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment