Foto: EFE

Foto: EFE

Els líders de PSPV-PSOE, Compromís i Podemos han renovat el conegut com a Pacte del Botànic per a l’estabilitat del Govern de la Generalitat, amb 201 noves mesures que posen l’accent en l’economia per avançar en el canvi de model productiu de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, i el secretari general de Podem a la Comunitat i portaveu parlamentari, Antoni Montiel, han segellat avui aquesta ampliació del pacte al Jardí Botànic de València.

Acompanyats per multitud de membres del Consell i diputats de les tres formacions, Puig, Oltra i Montiel han signat la renovació del pacte que va permetre la conformació del Govern després de les eleccions autonòmiques de 2015, més de dos mesos després que representants aquests partits tanquessin el acord.

Els tres dirigents s’han mostrat satisfets amb l’ampliació de l’acord que manté al govern del PSPV-PSOE i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, i que suposa, al seu parer, un nou pacte amb la ciutadania per seguir avançant en el canvi iniciat fa 20 mesos a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha destacat que una volta desenvolupats els cinc eixos de l’acord inicial, es comprometen de nou amb la ciutadania amb l’actualització d’aquest pacte que ha contribuït a aconseguir avanços en les polítiques socials, però també en les econòmiques.

Els indicadors econòmics demostren, segons Puig, que l’esquerra “gestiona millor” que la dreta, però va assegurar que “no és suficient”, i ha posat com a propers reptes la lluita contra l’atur i l’exclusió.

Va explicar que els haguera agradat avançar a un major ritme, però quan van arribar al Consell es van trobar que algunes qüestions estaven “molt pitjor” del que pensaven, pel que la prioritat en aquests moments era “donar cobertura a les persones amb més dificultats” i reparar drets bàsics. Una vegada aconseguit això, ha precisat, es vol incidir ara en la reforma i transformació del model productiu, amb mesures com la posada en marxa d’Agència de la Innovació o l’avanç del diàleg social.

Una nova economia i un canvi del model productiu

Mónica Oltra ha assegurat que quan van arribar al Consell la prioritat era “reparar la catàstrofe social” que van trobar, alguna cosa en el que se seguirà treballant, però a més, ara s’incidirà en “la nova economia” que generen les polítiques socials i en el canvi del model productiu.

Per a Oltra, la signatura d’aquesta ampliació demostra que el Pacte del Botànic està “viu”, és “més actual que mai” i està “a prova de bombes”, a més d’evidenciar que el canvi polític ha proporcionat “estabilitat, benestar i progrés i transparència “i ha posat a les persones en el centre de la política.

Antonio Montiel, per la seua banda, s’ha mostrat satisfet per l’acord, en el qual, com en tots, ha calgut “cedir i transigir”, i considera que en ell es recullen una sèrie de projectes que, al seu parer, ” donaran viabilitat a polítiques concretes “, i que podran ser avaluables.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment