viento-beteraLa Comunitat Valenciana es prepara per l’ona de fred més intensa des de 2005, segons els pronòstics de Aemet, i pràcticament totes les administracions públiques han activat dispositius especials en carreteres i ciutats, així com plans d’atenció per a les persones que pernocten al carrer.

L’ona de fred, segons ha explicat el cap del servei de Climatologia de l’Aemet a València, s’origina “entre un potent anticicló atlàntic situat al sud d’Irlanda i una borrasca al golf de Gènova, on s’ha obert un passadís que permetrà el pas d’una massa d’aire molt fred que recorrerà demà de nord a sud la Comunitat”.

Així, s’espera un temporal en dos fases: l’arribada d’aire fred de dimarts i dimecres serà la primera, amb aire molt sec i cels poc ennuvolats; i a partir de dimecres la segona, un moviment invers, a partir d’última hora de dimecres, començant per Alacant i fins divendres que arribarà a Castelló.

El fred a Bétera

La localitat de Bétera també es troba en alerta per baixes temperatures i és que segons la previsió d’Aemet la mínima d’avui dimarts està en 0º (màxima 12º) i demà dimecres la temperatura mínima serà de -1º i la màxima no superarà els 9º.

A més de fred, també es preveuen cels ennuvolats i fred i pluja a partir de dijous.

Butlletí d’avís especial per fred i vent 

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emès un butlletí d’avís especial davant el canvi en la situació meteorològica que afecta la Comunitat des d’avui amb vents predominants del nord i nord-est que generaran una entrada d’aire molt fred i sec, amb temperatures que poden baixar de 6 graus negatius en zones de l’interior.

12501800w

Foto: EFE

El CCE assenyala en aquest butlletí d’avís que la situació pot prolongar-se durant els dies següents i, a partir de dijous, podrien produir-se nevades febles a cotes molt baixes de l’interior sud de la Comunitat Valenciana i fenòmens costaners al golf de València.

A la resta de la Comunitat Valenciana, hi ha risc de nivell groc per vents i encara que no s’ha activat cap nivell d’emergència per no aconseguir els llindars de risc, sí que poden generar-se problemes per a alguna activitat concreta pel que és aconsellable prendre les mesures preventives que es consideren necessàries.

Precaució a les fogueres de Sant Antoni

Al boletí s’insisteix que a causa “als forts vents d’estos dies es recomana tindre precaució amb les fogueres de la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat”. També s’alerta als ajuntament de “prestar una especial atenció a les necessitats de les persones grans que visquin soles durant aquesta onada de fred”.

Consells a la població
– Si es passa molt de temps a l’exterior, és millor portar diverses premses lleugeres i càlides superposades que una sola premsa de teixit gros.
– Precaució amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: allunyar-les de cortinetes i cortines.
– Prendre precaucions per evitar l’enverinament produït per l’ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d’aire.
– Tenir a mà un extintor.
– Prepara una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguin utilitzats permanent o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
– Disposar de roba i calçat adequats per a aquestes contingències.
– Mantenir-se informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels mitjans de comunicació.
-Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT.

previsio betera onada fred

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment