Per segon any consecutiu Bétera torna a estar present a la Fira Internacional del Turisme (FITUR 2017) que se celebra des d’este dimecres a Madrid amb l’objectiu de promocionar el nostre municipi com a destinació turística i promocionar la Festa de les Alfàbegues.

L’Ajuntament de Bétera repeteix en aquest certamen per mostrar fins al diumenge el patrimoni cultural, gastronòmic, històric i festiu de la ciutat baix la marca València Turisme de la Diputació de València.

Segons la regidoria de Turisme en esta edició, es potenciarà la Festa de les Alfàbegues que se celebra al mes d’agost. Per això, esta mateixa vesprada a les cinc i mitja de la vesprada s’estrenarà a la fira el documental “Jo sóc Alfàbega” de Chema Puchades i Raúl Artacho, en una projecció destinada als professionals del turisme: tour-operadors, empreses de gestió cultural, agències de viatges, entitats d’oci i cultura i mitjans de comunicació, entre d’altres.

12573756_1029733453736572_892245463116066132_nDanses, Cant d’Estil i palmitos 

Diferents fullets turístics explicaran als visitants la història de les alfàbegues gegants, la passió per la pólvora (amb la cordà i les coetaes) i la importància de la música i el cant versat i improvisat en el municipi del Camp de Túria.

En este sentit, el dissabte 21, a les tres de la vesprada, Bétera tindrà tot el protagonisme a la plaça central del Pavelló 7 de Fitur amb les danses, la música i el Cant d’Estil.

El departament de Turisme de Bétera repartirà entre els assistents uns palmitos per recordar la festa tot incidint en el paper que tenen en la “Rodà” de les Alfàbegues, quan la calor apreta i els majorals i les autoritats venten les Obreres en el trajecte que va des de l’Hort de les Alfàbegues a l’Església de la Puríssima Concepció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment