12506299wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat “moderadament satisfet” amb la Conferència de Presidents Autonòmics celebrada ahir, en què, segons ha destacat, s’ha acordat que el nou sistema de finançament estiga finalitzat enguany.

Així ho ha afirmat Puig als periodistes una volta finalitzada la reunió, que ha afirmat que la Generalitat mantindrà la seua reivindicació perquè el nou sistema siga retroactiu a 1 de gener de 2014, i perquè es done una solució al deute històric de la Comunitat Valenciana.

Puig també ha valorat els acords assolits en aquesta trobada per crear al Senat una comissió general de comunitats autònomes que determini “una acció efectiva contra la violència de gènere”, i per establir un pla de solidaritat i cooperació amb els refugiats.

El president ha dit haver trobat un govern central molt canviat, l’actitud “no té res a veure amb el passat”, i tot i que creu que l’Executiu “està fent de la necessitat virtut”, ha assenyalat que aquest és el camí, i ha afirmat haver vist “més dialogant que mai” al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment