huertosEl ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una ordenança que regularà l’adjudicació i la cessió d’horts municipals en els prop de 10.000 metres quadrats de titularitat pública destinats a particulars, aturats, persones o grups col·lectius en risc d’exclusió social, associacions amb seu social a la localitat i centres educatius.

La iniciativa municipal -aprovada en sessió plenària per unanimitat- pretén estendre al màxim de terreny públic, al voltant de 10.000 metres quadrats, tot i que dependrà de la demanda dels usuaris i de la quantitat econòmica que rebrà l’Ajuntament de Riba-roja per part de la Diputació de València per a la posada en marxa d’aquest projecte.

Els horts estaran dividits en parcel·les de 50 o 100 metres quadrats en funció de les necessitats i demandes dels usuaris que servirà per al cultiu de fruites i hortalisses per a l’autoconsum en els quals es faran servir tècniques tradicionals valencianes, ambientalment sostenibles i sense ànim de lucre. Les parcel·les estaran situades properes als nuclis de població, tant del nucli urbà com de les diverses urbanitzacions existents i es concediran per un termini màxim de 2 anys.

Per a desocupats, associacions, particulars i col.legis 

En cadascuna de les zones del terme municipal es destinarà un 50% dels horts a particulars, un altre 30% a desocupats o amb risc d’exclusió social, un 10% per als col·legis i, finalment, el restant 10% per a les associacions municipals. S’exigirà el requisit de ser resident a Riba-roja, estar empadronat un mínim d’un any i es tindrà en compte la proximitat dels horts a la vivienda dels demandants.

Entre els objectius que persegueix la iniciativa municipal destaquen el foment d’una alimentació sana i saludable, crear espais lliures alternatius en contacte amb la natura, oferir un espai d’activitat, recuperar espais inutilitzats o desaprofitats, conrear aliments a les persones demandants d’ajuda social, implicar el govern local i als ciutadans en la conservació de la biodiversitat i el foment de la participació ciutadana i desenvolupament sostenible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment