12515703wEFE. La neu caiguda en les últimes hores manté talls en carreteres de la Comunitat Valenciana com l’autovia A-3, on està tallat el tram entre els quilòmetres 323 i 255, des de Bunyol-Requena, i on aquesta nit s’han repartit mantes i begudes calentes entre vehicles que ha quedat atrapats allà.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) va ser mobilitzada ahir a la nit per intentar obrir pas als vehicles i repartir mantes i begudes calentes a les persones que estaven detingudes dins dels seus vehicles des de feia hores, tasca en la qual ha col·laborat també la Creu Roja i la Guàrdia Civil.

Fonts de la Direcció General de Trànsit han indicat que també està tallada l’A-23, l’autovia mudèjar, entre els municipis castellonencs de Barraques i Viver, i la N-232 a Morella (Castelló), on està caient una gran nevada, mentre que a la província d’Alacant cal circular amb precaució per diverses carreteres.

La caiguda de torres d’alta tensió i de cables elèctrics ha dificultat la tasca de les màquines llevaneu i de la Unitat Militar d’Emergències per intentar fer arribar mantes i menjar als centenars de vehicles que han estat atrapats per la neu a l’A-3 durant hores.

Segons han explicat a EFE fonts de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, a les cinc de la vesprada d’ahir es va prohibir el trànsit als vehicles pesants a l’autopista d’accés València i Madrid, si bé alguns “es van colar” i 3 camions van patinar i es van quedar creuats en diversos punts de la A3.

Esta situació va provocar que a les 20:00 quedara tallada l’autovia i deixés atrapats a centenars de vehicles, el que ha portat a mobilitzar la Unitat Militar d’Emergències i que s’haja desplaçat a València el secretari d’Estat de Foment i s’haja constituït un comitè de crisi per seguir el desenvolupament dels esdeveniments.

Un total de 220 persones, entre elles 70 agents de la Guàrdia Civil, 49 militars, 60 de Carreteres i 12 llevaneus, han treballat durant la nit a la zona per intentar atendre i treure els cotxes atrapats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment