12523372wEFE/redacció. Els efectes del temporal de neu i fred continuen en afectant a la província de València. Les vivendes que des de dijous passat segueixen sense subministrament elèctric a la comarca d’Utiel-Requena s’han reduït a 300, segons dades facilitades avui a EFE per l’empresa Iberdrola.

La majoria d’aquests clients estan situats en llogarets i urbanitzacions que no estan habitades aquests dies, de manera que l’empresa elèctrica considera que el subministrament està pràcticament normalitzat a la zona.

Les fonts han indicat que els alcaldes pedanis d’estos nuclis de població han col·laborat aquests dies amb els treballadors d’Iberdrola per a indicar-los la millor forma d’accés a les torres d’alta tensió que han quedat danyats o avariats pel vent, la neu i la pluja .

En els últims dies, l’empresa elèctrica ha instal·lat 50 grans grups electrògens per a donar subministrament de manera provisional a les poblacions que s’han quedat sense llum i hui té previst instal·lar altres 15 més.

Carreteres tallades

12523677wUn total de 17 trams de carreteres de les tres províncies de la Comunitat Valenciana estan tallats al trànsit com a conseqüència del temporal de pluja i neu dels últims dies.
Segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències amb dades d’avui fins a les 09.00 hores, no hi ha cap un tram tancat a la xarxa principal, encara que cal circular amb precaució per l’autovia A-23 Sagunt-Terol al seu pas per Viver i Pina, a la província de Castelló; ia la N-232 al seu pas per Morella (Castelló) on a més no poden circular els camions.

Les incidències viàries s’han anat reduït progressivament en les últimes hores, ja que els trams tancats de carretera a la Comunitat Valenciana han passat dels 27 d’ahir als 17 d’aquest matí, han indicat les fonts.

A la província de València hi ha 7 trams tancats situats a les comarques dels Serrans, l’Horta Nord, la Plana d’Utiel-Requena, la Costera, la Vall d’Aiora-Cofrents, la Costera i la Safor.


5.000 telefonades en 5 dies

El Centre de Coordinació d’Emergència, a través del telèfon 112, ha rebut en els últims cinc dies 5.030 cridades relacionades amb l’onada de fred. Coincidint amb el dia de les nevades més intenses i amb més incidència viària, el valor màxim de telefonades es va assolir el dijous dia 19 amb 2.267 telefonades registrades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment