becaria-5La Diputació de València ha posat en marxa un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes.

Un Pla que en el cas del Camp de Túria distribuirà entre els 16 municipis que integren la comarca un total de 238.278 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre de desocupats que té cada municipi, segons ha informat la institució provincial.

Amb aquest pla, la institució provincial es suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació de desocupats en els municipis valencians.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros que els ajuntaments posen en marxa plans que treguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en què solen repuntar les xifres d’aturats”.

Ajudes per a la contratació a Bétera

Per a això, cada ajuntament comptarà amb una quantitat que en el cas de Bétera es de 26.204 euros amb per a ajudar a la contratació en un municipi on tenim 1.544 persones demandants d’ocupació. En total, a la comarca estan inscrites com a demandants d’ocupació 13.206 veïns i veïnes, el que representa el 8% del total de la província.

En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podran realitzar fins al proper 15 de febrer, han de ser per un període de com a mínim 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals.

Les actuacions o serveis d’interès general o social que han d’inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles del sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, pel que fa als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l’ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l’ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

Desglossament de quantitats per municipis

ple ocupacio betera

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment